Visma går in på franska marknaden genom köpet av mjukvarubolaget Inqom
Hem Nyheter Visma går nu in på franska marknaden genom köpet av mjukvarubolaget Inqom

Visma går nu in på franska marknaden genom köpet av mjukvarubolaget Inqom

Publicerat av: Redaktionen

Visma har tecknat avtal om uppköp av Inqom, ett Paris-baserat mjukvarubolag som automatiserar redovisningsprocesser genom artificiell intelligens.

När affären går igenom blir det Vismas debut på den franska marknaden och innebär att bolaget nu finns representerat i 29 länder i Europa och Latinamerika.

Därmed stärks Vismas position som en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk programvara.

– Vi är oerhört glada över att vi nu går in på den franska marknaden genom vår investering i Inqom. Precis som Visma utvecklar de unik teknologi som hjälper kunder att blir mer effektiva och konkurrenskraftiga.

Visma går in på franska marknaden genom köpet av mjukvarubolaget Inqom-Med detta förvärv förstärker vi vår tillväxtstrategi ytterligare på både nya och befintliga marknader, säger Vismas CEO Merete Hverven.

Under de senaste åren har Visma tagit steget in på nya marknader som Polen, Österrike, Portugal och Spanien, vanligtvis genom uppköp av lokala aktörer.

Inqom blir Vismas 31 uppköp under 2022, att jämföra med 42 uppköp totalt under hela 2021. Gemensamt för samtliga förvärvade bolag är att de levererar framgångsrika molntjänster med hög kundnöjdhet och har en betydande tillväxtpotential i och utanför sin lokala marknad.

Stor tillväxtpotential i Frankrike
Med Norden som bas har Visma vuxit och blivit en av Europas största leverantör av molnbaserad mjukvara (SaaS) till både privat och offentlig sektor, med fokus på affärssystem, HR-system och mjukvara till offentlig sektor.

– Med Visma öppnas det upp nya och viktiga marknadsmöjligheter för oss och vi ser stor tillväxtpotential i Frankrike. Bolag inom redovisning är pressade att automatisera komplexa, tidskrävande processer, både för att attrahera nya medarbetare och för att möta kraven från kunderna. Vi har verktygen som kan hjälpa dem med det, säger Romain Passilly, CEO på Inqom.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>