Svenska molntjänsteleverantören Datarewind ökar hybridkontorets prestanda med HPE
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Svenska molntjänsteleverantören Datarewind ökar hybridkontorets prestanda med HPE

Svenska molntjänsteleverantören Datarewind ökar hybridkontorets prestanda med HPE

Publicerat av: Redaktionen

Hewlett Packard Enterprise tillkännagav idag att Datarewind, en svensk leverantör av IT-lösningar, har valt molnnativ infrastruktur i form av HPE Alletra samt högpresterande, skalbara HPE ProLiant-servrar för att tjäna sina kunder.

De nya lösningarna gör det möjligt för Datarewind att erbjuda snabbare åtkomst till högre presterande miljöer, samtidigt som lösningen erbjuder en stabil grund att bygga vidare på för framtidens krav.

Datarewind erbjuder sina tjänster till kunder runtom i Sverige, där användare använder VDI-tjänster under arbetstid, medan automatiserade backuptjänster körs nattetid. Under pandemin ökade efterfrågan på VDI-tjänster, där HPE Alletra valdes för att möta ökade krav tack vare prestanda och skalbarhet – och erfarenheter från tidigare affärer där HPE levererat lösningar till Datarewind.

“Tiden var rätt för en uppgradering, tack vare de ökade kraven på distansarbete som pandemin förde med sig. Vi kan nu stödja ungefär 100 simultana användare som kör grafikintensiva arbetslaster hemifrån. Den nya lösningen gör det också möjligt för kunder att köra lagringsintensiva arbeten, där HPE Alletra löser flaskhalsar”, sade Rickard Johansson, CEO vid Datarewind.

Kunders data tas också om hand av Datarewind i form av backup och här var ledorden prestanda såväl som modularitet. Med lagringsprestanda hög nog för att begränsas av nätverksprestanda, snarare än lagringens överföringshastighet vägdes möjligheten att kunna bygga ut lagringskapaciteten in när avtalet skrevs under.

Svenska molntjänsteleverantören Datarewind ökar hybridkontorets prestanda med HPE“Vi kunde gå från 10 servrar on-site till två eller tre större centraliserade. Både lagring och automatiserade processer körs nu utan några som helst bekymmer. Jobb som tidigare tog 40 minuter att slutföra går nu på fem minuter. Framtiden inkluderar arbete hemifrån, vilket Datarewinds lösningar är förberedda för. Kunder behöver inte lika många kontor och kan nu konsolidera sin arbetskraft”, sade Johansson.

HPE Sweden är också glada över att kunna hjälpa Datarewind leverera bättre tjänster till sina kunder.

Den nya HPE Alletra-plattformen kommer göra det möjligt för Datarewind att möta kunders SLA:er och tillåta fler samtida användare än någonsin tidigare. Lösningen minskar även oron för VDI-prestanda och minimerar nedtid.

HPE Alletra är molnnativ infrastruktur som hanterar data från edge till moln. I produkten ingår ett utbud av tjänster som optimerats för olika arbetslaster där maximal flexibilitet tillåter alla typer av applikationer att köras utan kompromisser.

”Lösningen med HPE Alletra gör det möjligt för Datarewind att bättre positionera sig som en tjänstleverantör med överlägsen prestanda, hög tillgänglighete och skalbarhet. HPE Alletra 6000-lagringen gör dem till en stark och attraktiv as-a-service-leverantör för många potentiella kunder”, sade Toni Drk, Channel and Service Provider Sales Manager vid HPE Sweden.

Med den nya lösningen på plats uppges Datarewinds kundnöjdhet vara högre än någonsin förut. ”Det allra bästa är när kunder hör av sig och meddelar hur glada de är med den nya lösningen”, avslutar Rickard Johansson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00