Waterfront tas över av 2500 tekniska kvinnor den 6 mars

Women in Tech-konferensen “WITsthlm 2020” är den sjunde i ordningen  – den största konferensen för kvinnor inom teknik över hela Norden.

Waterfront tas över av 2500 tekniska kvinnor den 6 mars 1Förra året slutade biljetterna på 45 sekunder. För att möta evenemangets växande popularitet flyttar Women in Tech till Stockholm Waterfront. Tack vare det generösa stödet från 30 branschledande svenska teknikföretag är biljetter gratis. I år släpps biljetterna den 30 januari klockan 12.

WITsthlm2020 är Nordens största evenemang för kvinnor inom teknikindustrin. Varje år vill fler och fler ta del av konferensen. För att tillgodose denna betydande tillväxt flyttar konferensen i år till Stockholm Waterfront. Mer än 2500 deltagare kommer att kunna delta i att fortsätta skapa ett starkt samhälle för kvinnor inom teknikindustrin, samtidigt som de arbetar för att engagera fler kvinnor inom teknik i framtiden. WITsthlm2020 skapas genom support av rekordantal företag. De är alla bakom konferensen som vill lyfta fram att det är avgörande för branschen att fler kvinnor väljer en karriär inom teknik och att de som redan är här borde vilja stanna i branschen.

Women in Tech drivs av företag och individer som vill skapa förändringar. Från företagens synvinkel är det en fråga om överlevnad att få in den bästa talangen för sina team, och bra team består av människor med olika perspektiv och erfarenheter. Det är här våra partners gör en skillnad varje dag med sitt arbete med mångfald och rekrytering, säger Elin Eriksson, chef för kvinnor i Tech Sweden, och fortsätter:

– När vi frågar våra nästan 9000 medlemmar vad de tycker mest påverkar deras karriärbeslut, säger de att deras nätverk och rollmodeller är viktigast. Det är lättare att föreställa sig en karriär inom området om du ser någon du kan identifiera dig med som har en spännande roll, har gjort banbrytande forskning eller grundat en teknisk start.

På WITsthlm2020 finns det både nätverk och förebilder, både på scenen och bland de framtänkande deltagarna. Jag är mycket glad och stolt över att denna unika rörelse har blivit ännu större och vår nya plats erbjuder chansen till mer samarbete och möte.

Gratis biljetter tack vare support från våra partners WITsthlm2020 hålls vanligtvis på Internationella kvinnodagen, men eftersom det är en söndag i år kommer konferensen istället att hållas på fredag ​​6 mars.

Intresset för konferenserna har vuxit varje år sedan starten 2014 och förra årets platser var fullbokade inom 45 sekunder efter att biljetten släpptes. Liksom tidigare år är biljetterna helt gratis för deltagare tack vare stödet från alla fantastiska partners.

Vi vill inte att dyra biljetter ska vara ett hinder för dem som funderar på att gå in i teknikindustrin. Årets tema är “Beyond Barriers.” Paulina Modlitba, som för femte året i rad är programchef för WITsthlm beskriver temat:

– I stort sett övervinn kvinnor hinder varje dag. Vi bedriver hållbarhetsforskning, fotograferar svarta hål, utvecklar sociala robotar som tröstar ensamma människor, skapar hållbara vinterjackor fyllda med blomblad i stället för dun, programmerar DNA, utvecklar etiska riktlinjer för avancerad AI, sätter press på de stora tekniska företagen att ta större ansvar, och mycket mer.

Men vi övervinner också hinder som försöker stoppa våra framsteg: glastak, diskriminerande beslut, exkluderande kulturer och härskningstekniker. Allt detta, och mer, är vad Women in Tech handlar om. Här bryter vi ny mark, samlas och gör planeten till en bättre och mer hållbar plats att bo.