Wematter släpper flera nya funktioner i Deep Space
Hem Nyheter Wematter släpper flera nyheter i Deep Space

Wematter släpper flera nyheter i Deep Space

Publicerat av: Redaktionen

Effektiviserar arbetsflöden, sparar arbetstid och minskar pulveråtgången

Svenska 3D skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning, med både hård- och mjukvara.

Som ett led i bolagets tillväxtresa släpper bolaget flera nyheter i mjukvaran Deep Space, både köfunktion, sammansättning av flera användares jobb och även en utbildningsfunktion. Detta för att effektivisera arbetsflöden, spara arbetstid, minska onboardingprocessen och minska pulveråtgången.

Wematter Gravity 2022 är förberedd för att klara en stor mängd utskrifter per startat jobb. I och med att hårdvaran är förberedd för större och fler jobb är det också dags för en stor uppdatering på mjukvarufronten. Flera nya komponenter har lanserats i Deep Space-sviten. Dels en funktion för att köa jobb, bygga ihop jobb utifrån köer, bjuda in nya användare, tilldela rättigheter och även en  självhjälpsguide för mjuk- och hårdvara.

I takt med att användarna har blivit fler har bolaget sett en möjlighet att effektivisera arbetsflödet inför ett utskriftsjobb samt effektivisera onboardingen. En av de stora nyheterna är att det numera går att skapa olika typer av användare. Dels användare som har kontroll över vilka utskriftsjobb som ska starta och dels användare som vill skicka in utskrifter till en gemensam kö. Den nya köfunktionen möjliggör att flera användare kan skicka in 3D-modeller och förbereda ett eller flera utskriftsjobb och planera det utifrån bästa tid, nyttjandegrad och sin maskinpark.

Wematter släpper flera nya funktioner i Deep Space

Bildtext: Köfunktionen tillåter medarbetare inom samma organisation att dela utskriftsjobb med varandra.

“Aldrig tidigare har det varit enklare att bjuda in och samarbeta kring vår SLS-3D-skrivare Gravity. Det är spännande att följa utvecklingen om hur Deep Space blir mer omfattande för att klara fler användare och större sammanhang. Ett fokus vi har haft på senaste tiden är att effektivisera onboardingen. Ett tydligt resultat är att flera av våra kunder gått från ett fåtal användare till tiotals med bara några knapptryck” säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Ett nyckelkoncept Wematter har infört genom sin mjukvarusvit Deep Space och samarbetsfunktionerna är att det finns flera nivåer av användare. Dels standardanvändare, som har möjlighet att köa jobb och kan lägga in sina modeller i Deep Space för att se att de får plats i Gravity, dels portvakter (Gatekeeper) som är utsedd 3D-skrivaransvarig. Syftet med portvaktsrollen är att kunna prioritera, ge återkoppling till användarna och även ansvara för driften av Gravity och dess kringsystem.

“Våra portvakter är väldigt viktiga personer som oftast är ambassadörer hos våra kunder och dels hjälper användarna att komma igång men håller också kontakten med oss eller våra återförsäljare. Portvakterna kan bjuda in fler portvakter och kan också ge användarna tillgång till att skriva ut direkt. Dessutom har vi infört en funktion för att kunna kommentera byggjobb och även skicka med meddelanden när man skickar önskade modeller till utskriftskön. Plötsligt har vi eliminerat behovet av filhantering, chattappar och otydliga arbetsflöden. Det är ett steg närmare att vara det självklara valet på utvecklingskontor.” utvecklar Robert Kniola.

Bolaget har i samband med dessa nya samarbetsfunktioner släppt en modul för självhjälp under namnet “Learn” där användaren kan läsa på, gå igenom och lära sig hur de olika funktionerna kan användas på bästa sätt. Dessutom finns det mängder med snabbkommandon i Deep Space för expertanvändare som numera är tydligt beskrivet i självhjälpsfunktionerna.

“Våra användare har under en tid på egen hand kunnat bjuda in kollegor till att använda 3D-skrivaren Gravity i mjukvarusviten Deep Space. Detta har varit populärt och därför kan nu många användare dela på samma Gravity. För att förenkla processen släpper vi denna nya köfunktion som förenklar arbetsflödet, minskar materialförbrukningen och effektiviserar arbetstiden för dessa kunder”, säger Olof Kraigher, Head of Software på Wematter.

Wematter släpper flera nyheter i Deep Space 2
I nedre vänstra hörnet hittar portvakten alla utskrifter som lagts till med köfunktion

Deep Space har en unik modularitet i sin arkitektur vilket möjliggör att kunna lägga till och ta bort funktionalitet över tid. Det innebär att den här typen av funktioner går att lägga till eller ta bort hos kunderna. Genom bolagets affärsmodell som prenumerationstjänst med olika paket som Essential, Enterprise och Education kan kunder välja att lägga till köfunktionerna mot en extra kostnad.

Alla kunder som har valt Enterprise och Education får kostnadsfria uppdateringar över tid där denna typ av funktionalitet ingår. Uppdateringarna har tagits fram tillsammans med ett antal pilotkunder och rullar nu ut till alla Enterprise-kunder samt erbjuds till de kunder som valt Essential-paketet.

Sammanfattning av nyheter i Deep Space

 • Användarnivåer med olika privilegier, däribland vanlig användare och Gatekeeper som underlättar samarbete inom större organisationer
  • Förenklat flöde för att bjuda in  nya använder i sin organisation
  • Portvakter kan överföra portvaktspriviligier till andra användare under exempelvis en semesterperiod
  • Administratörsanvändare kan lägga till specifika funktioner mot en tilläggskostnad
 • Användare kan skicka filer till en gemensam utskriftskö
  • Möjlighet att kommentera sina utskrifter inför ett jobb
  • Portvakter kan slå ihop flera köer till gemensamma jobb
  • Statusuppdateringar mellan portvakt och användare inför startade jobb
  • Möjlighet att starta maskiner på distans på flera olika platser direkt från Deep Space
 • Learn-avsnitt
  • Självhjälpsguide som användarna kommer åt genom sin Deep Space
  • Genvägar och snabbkommandon som finns i Deep Space

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>