Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö
Hem EVENTEvent Bevakning Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö

Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö

Publicerat av: Redaktionen

 Partners och leverantörer minglade på Stallmästaregården.

Det är sommarfesternas säsong! Nu har Westcon arrangerat ett festligt event för leverantörer och partners med mingel, Westcon Connect – Summer.
Man höll till på Stallmästaregården i Stockholm där deltagarna kunde njuta av den natursköna miljön vid Brunnsviken i Hagaparken medan man samtalade med kolleger och möjliga samarbetspartners.

Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 15På Westcon jobbar man just nu på att inleda fler samarbeten med befintliga kunder och därför var eventet också ett bra tillfälle att prata med varann och lära känna kunder och partners bättre.

Per-Erik Kask är General Manager på Westcon i Norden och Baltikum och han välkomnade alla deltagarna medan de strömmade in på en stor och trevlig veranda. Man väntade sig ett drygt hundratal deltagare under kvällen.

Per-Erik berättade att Westcon är ett globalt bolag med aktiviteter i alla världsdelar. Man har stora leveranser till globala konton. Bland tjänsterna finns förkonfiugrering, installationstjänster och så kallad revised logistics som innebär att Westcon hämtar tillbaka produkterna när de inte längre ska användas för att ta hand om dem på ett miljömässigt sätt.

-Vi har en väl fungerande verksamhet på global nivå, säger Per-Erik. Vi har över 300 konsulter bara här i Europa.

Westcon säljer enbart via återförsäljare och har ett välutvecklat återförsäljarnätverk. Syftet med sommarfesten var att hitta en form för hur man ska kunna umgås med återförsäljare.

-Vi vill ha ett lättsamt event där vi kan umgås tillsammans, sammanfattar Per-Erik. Det är tredje året som en liknande sommarfest ordnas och andra året på Stallmästaregården.

Jessica Lindoff är marknadsansvarig på Westcon. Hon tycker det är jättekul att de fått dit så många gäster – både leverantörer och partners.

-Vi ska ha superroligt. Jag är så peppad på att vi hade sån tur med vädret också, säger hon.

Avaya väntar på ett brett inträde bland midsizekunderna

Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 16Ett av de bolag som var med var Avaya som representeras av Territory Account Manager Johan Mårtensson och tillsammans med Johan Björn, Westcons specialist på Avayas produkter, berättade de om att Avaya säljer IP Office som används för företagstelefoni. Avaya är på väg att sälja sin avdelning för nätverk och det betyder att man nu enbart ägnar sig åt mjukvaror och telefoner.

Johan Mårtensson säger att man vill hjälpa företag att gå upp i storlek när det gäller IP-telefoni. Idag har de en produkt där man kan ha upp till 3 000 anknytningar.

Johan Björn fyller i att utmaningen är att många företag med mid-market-storlek skulle tjäna på att använda en produkt som IP Office men sitter kvar med dyra enterprise-lösningar.

-Vi kan få ner priset för telefoni för dem, säger han. Produkten är dessutom lite annorlunda uppbyggd när det gäller support. Det finns kunder som skulle passa jättebra för det här systemet men de måste vakna. De kommer att hitta fram till den här lösningen men det tar tid, säger Johan Björn.

F5 Networks var på plats och minglade

Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 17En annan av gästerna var Björn Jonsson, Channel Manager på F5 Networks. Bolaget har fått sitt namn från klassificeringssystemet för orkaner, där F5 är en mycket kraftfull orkan.

Björns förväntningar denna kväll var att träffa sina goda vänner, kollegor och partners för att under trevliga former summera första halvåret.

Den som känner till F5 Networks vet att de har en stark bakgrund inom området lastbalansering. Säkerhetsfunktioner har länge funnits i F5’s lösningar, och under senare tiden har man ett uttalat säkerhetsfokus med nya funktioner och lösningar. Björn berättar vidare om den högaktuella frågan om att hantera säkerhet för molntjänster och att hantera SSL krypterad trafik. Då större delen av dagens datatrafik är krypterad släpper ofta brandväggar och annan säkerhetsutrustning igenom trafiken okontrollerat. Med F5’s lösningar blir trafiken läsbar och befintliga säkerhetssyetem kan göra sitt jobb.

 

Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 18  Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 19 Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 20Westcon bjöd in till helkväll i trevlig sommar-miljö 21

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>