WiTech och Sigma Technology bjuder till ett popup-event i Karlskrona för att främja mångfald och jämställdhet inom IT & Tech
Hem KVINNOR INOM TECH WiTech och Sigma Technology bjuder till ett popup-event i Karlskrona

WiTech och Sigma Technology bjuder till ett popup-event i Karlskrona

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan akademin, näringsliv och den offentliga sektorn bidra till en mer jämlik och jämställd IT & Tech-industri?

Detta kommer att vara en av nyckelfrågorna som diskuteras under det första popup-eventet av det kvinnliga tekniknätverket WiTech i Karlskrona den 30 mars.

Sigma Technology kommer att stå värd för evenemanget.

WiTech är en ideell och oberoende organisation som har som mål att skapa en mötesplattform för studenter och företag för att lyfta kvinnliga förebilder och inspirera den yngre generationen att satsa på en karriär inom IT.

Nätverket samlar idag representanter från över 30 olika företag och offentliga organisationer i Växjö och Kalmar. Karlskrona blir nästa stad på WiTechs expanderande resa.

WiTech och Sigma Technology bjuder till ett popup-event i Karlskrona för att främja mångfald och jämställdhet inom IT & TechPop-up-eventet kommer att fokusera på hur vi kan göra IT & Tech till ett självklart val för kommande generationer och skapa en attraktiv tech-sektor i Karlskrona. Kvällen inleds med ett inspirationstal från Matilda Höglund, student vid Blekinge Tekniska Högskola och Microsofts nominerade ”Årets tekniktjej”. Matilda kommer att dela med sig av sitt perspektiv på varför det är avgörande att se till att berättelsen om tekniksektorn är förståelig och tilltalande för människor med olika bakgrunder och personligheter.

Samtalet följs av ett panelsamtal med Tina-Mari Eriksson, näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun, och Cajsa Augustzén, verksamhetsutvecklare på Paraply Produktion AB, och modereras av Annika Antonsson, regionchef på Sigma Technology.

– Vi har länge tittat på Karlskrona som en stad för vår ytterligare expansion då den är känd för sin starka tekniska potential och akademiska driv. Vi hoppas att få träffa många engagerade kvinnor och organisationer som håller med om vår vision att göra IT & Tech till ett självklart karriärval för framtida generationer. Konceptet med ett pop-up event inkluderar WiTech-inspirerade evenemang och Tech Talks som samlar kvinnor som antingen arbetar, studerar eller bidrar till IT & Tech-sfären via akademin eller den offentliga sektorn med målet av att skapa nätverkande och kunskapsdelning, säger Jeanette Schwartz, ordförande i WiTechs styrelse.

– Vi är hedrade att få stå värd för WiTechs första event i Karlskrona och ser fram emot givande diskussioner och nätverkande under kvällen. Nyligen rankades Blekinge tekniska högskola högst inom mjukvaruutveckling. Vi på Sigma Technology ser en stark potential att utveckla regionens IT & Tech-potential. Att ha en jämlik och jämställd bransch är ett viktigt steg på vägen, tillägger Annika Antonsson, regionchef på Sigma Technology.

Anmäl dig idag då antalet platser är begränsat – WiTech PopUp Karlskrona @ Sigma Technology – WiTech

När: 30 mars, 17:00-19:30

Var: Sigma Technologys kontor, Ronnebygatan 48, Karlskrona

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00