Zerto inspirerar oss på IP EXPO Nordic
Hem EVENTEvent Bevakning Zerto inspirerar oss på IP EXPO Nordic

Zerto inspirerar oss på IP EXPO Nordic

Publicerat av: Redaktionen

Första gången i Sverige hölls IP EXPO på Congress Center Waterfront. Dagarna två, gav oss ett fullspäckat schema med intervjuer och seminarium.

Vi fick förmånen att träffa Dan Mårtensson Regional Sales Manager Nordics för Zerto, Dan började 1 mars i år alltså rätt ny i organisationen. Dan har en lång och gedigen erfarenhet i branschen, då som system integratör med fokus på lagring/backup och infrastrukturprojekt i datacenter, närmast kommer Dan från Proact som han lämnade bakom sig efter 16 år.

Kort historia och produkten

Dan Mårtensson Regional Sales Manager Nordics för Zerto

Dan Mårtensson Regional Sales Manager Nordics för Zerto

Efter att grundarna Ziv & Oded Kedem, två Israeliska bröder, sålt sitt tidigare bolag startade de Zerto 2009. Den första versionen av Zerto lanserades 2011 och sedan dess har produkten utvecklats med 2 major releases per år. Verksamheten har sedan första versionen 2011 haft en explosionsartad tillväxt med 100 % ökning år efter år, både omsättningsmässigt och organisatoriskt. Idag finns företaget world wide , med 580 människor i organisationen. EMEA-huvudkontoret är baserat i Reading och Dan jobbar närmast med sina kollegor i Holland, Zerto är ett moderna företag och vi jobbar virtuellt och har stor geografisk yta att täcka, berättar Dan.

Zerto arbetar 100 % genom partners och i dagsläget är det Layer8, Infront IT, Proact, Load Solutions samt Gignos som har tagit till sig Zerto´s koncept i Sverige. Både antalet partners samt slutkunder förväntas öka under de kommande åren. De arbetar mot branscher som har ett stort behov av katastrofsäkring som bank- finans, tillverkande industri och utvecklingsbolag med höga krav på tillgänglighet och flexibel leveransmodell. Zerto finns representerade i Polen, Frankrike, Tyskland, Benelux, England och Italien, men Dans fokus område är Norden.

Zerto har många unikiteter i produkten, det är modernt business continuity-verktyg som hanterar D/R i hypervisorlagret vilket ger kunderna flexibilitet och frihet att själva kunna välja olika typer av lagringsplattformar samt hypervisors. Med RPO på sekunder och RTO på minuter utan prestandapåverkan på produktionsmiljön finns det många tänkbara appliceringar och use-cases.

Vad gör jobbet intressant?

”Det som attraherar mig är att ha dialog med slutkund och partner på en mer strategisk nivå än tidigare. Hur vi kan hjälpa dem med de olika leveransmodellerna idag baserat på SLA per applikation över tid. Effektiva migreringsprojekt samt hantera ransomware utan att riskera dataförlust med minimal påverkan på produktionen. I November släpper vi version 5.0 som bla. kommer att ha stöd för D/R mot Microsoft Azure.

Vad är största utmaningen just nu?

Vi har aggressiv tillväxtstrategi, en årlig tillväxt med 100% med hjälp av våra attackteam. Vi har redan strukturen klar, vi ska bara hitta rätt typ och mix med människor. Och applikationsutveckling, marknad och försäljning samt bygga organisation i Norden, fullföljer Dan.

Men största utmaningen det närmaste året är få ut budskapet att vi finns i Norden och attraherar slutkunder och partners. Få fäste, delta i olika evenemang. Hitta möjlighet ta kontakt att skapa relationer med slutkunder och introducera Zerto, avslutar Dan med.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>