Hem NYHETEREFTER JOBBET ​Diarado årets hoppvinnare

​Diarado årets hoppvinnare

Publicerat av: Redaktionen

Stora hingstpriset delas ut för elfte gången

​Diarado årets hoppvinnare 3Falsterbo och Folksams Stora Hingstpris går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open. Priset delas ut både i dressyr och hoppning. I år har ägarna till segrande hingstar verkligen något att se fram emot. Förutom hästförsäkringspremier (10 000 kr) från Folksam så består priset av ett signerat exemplar av Falsterbo-boken Golden Years och en vacker keramikhäst.

Tidigare segrare i Stora Hingstpriset:
Tidigare segrare i Stora Hingstpriset:
Hoppning
2018: Cabachon

2017: VDL Cardento

2016: Diarado
2015: Party Dance
2014: Hip Hop
2013–2009: VDL Cardento

2019 går alltså Falsterbo och Folksams Stora Hingstpris i hoppning till ”Diarado”. Diarado var championhingst vidHolsteins bruksprov 2007i Holstein. Diarado blev som 5-åring bronsmedaljör i Bundeschampionatet för unga hästar. Enbart i Tyskland är över 40 söner godkända.

I Sverige höjdes Diarado till avelsvärdebokstav E 2019. I dagsläget finns drygt 300 registrerade avkommor i Sverige efter Diarado.

Diarado ( f. 2005, e. Diamant de Semilly u. Roxette I e. Corrado I uppf Klaus Tingholm Kristensen, Tyskland)

Det är PS Flyinge och Partners som är agent för hingsten Diarado i Sverige.

Priset tas emot av PS Flyinge och Partners representant Anna Nyström.

Prisutdelare: Ann Andersson Folksam och Jana Wannius

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00