​Efter framgången – nu utbildas fler arbetssökande kvinnor till javautvecklare
Hem KVINNOR INOM TECH ​Efter framgången – nu utbildas fler arbetssökande kvinnor till javautvecklare

​Efter framgången – nu utbildas fler arbetssökande kvinnor till javautvecklare

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Nu öppnar anmälan till andra omgången av Java4Women – ett jämställdhets- och utbildningsprojekt – med målet att skapa en jämnare könsfördelning och öka antalet javautvecklare som är kvinnor i IT-branschen.

Projektet drivs av TNG och Arbetsförmedlingen – i samarbete med Lexicon. Efter första utbildningsomgången har 77 procent av deltagarna fått jobb via TNG (målet var 50 procent), resten är på praktik.​Efter framgången – nu utbildas fler arbetssökande kvinnor till javautvecklare 2

IT-branschen lider av underskott på utvecklare. Och på kvinnor. För att möta dagens och framtidens kompetensbehov krävs nya metoder för att hitta digitala talanger med rätt kompetens, talang och potential. Under hösten drevs därför ett pilotprojekt för kvinnliga javautvecklare som föll ut väl. Deltagarna var alla kvinnor mellan 25 – 55 år, från 11 nationaliteter – varav vissa inte pratade svenska. Totalt har 77 procent av kvinnorna nu fått jobb via TNG.

– Intresset från utvecklingsavdelningar på olika företag har varit stort. Det är många som vill bredda sitt utvecklingsteam och få in ny kompetens och fler kvinnor. Flera av våra kundföretag säger att de är imponerade av deltagarnas kompetens och att deras kunskapsnivå och vissa företag är intresserade av att anställa fler kandidater, säger Åsa Edman Källströmer, VD på rekryterings- och bemanningsföretaget TNG.

Potential och motivationskraft 

För att möta det fortsatta behovet startar nu omgång två i september. TNG och Lexicon, som utför utbildningen, arbetar tillsammans för att identifiera sökande. Här ligger fokus på att identifiera kandidater med stor potential för att lära sig programmera, tekniskt kunnande, intresse och motivationskraft enligt TNGs fördomsfria rekryteringsmetodik, följt av tekniska tester. CV och tidigare erfarenhet är sekundärt. Allt för att hitta deltagarna med störts potential att lära sig programmering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00