Hem NYHETEREFTER JOBBET ​Finalisterna Klara till årets viltkock och årets viltkrog

​Finalisterna Klara till årets viltkock och årets viltkrog

Publicerat av: Redaktionen

Finalisterna till Årets viltkrog är; Gammelgården i Sälen, Jord i Linköping samt Stadshuskällaren i Stockholm.

​Finalisterna Klara till årets viltkock och årets viltkrog 2

Gert Klötzke, juryns ordförande och förra årets viltkock Emil Lindfors

Till Årets Viltkock får de tre finalisterna Johan Bjurström, Henrik Jansson och Magnus Åkerström tävla om titeln lördagen den 25 januari 2020 på Eriksberg Vilt & Natur, nära Ronneby i Blekinge. Då delas även priset till Årets Viltkrog ut.

Arrangörer är Svenska Viltmatakademin, Mårdskog & Lindqvist och Eriksberg Vilt & Natur i samarbete med Svenska Jägareförbundet som vill höja intresset och kunskapen om viltkött.

-I år är det trångt i toppen bland de tävlande, säger juryns ordförande Gert Klötzke, om vem som ska ta över titeln Årets Viltkock efter förra årets viltkock Emil Lindfors från Restaurang Bryggargatan i Skellefteå. Förra årets viltkrog var Lux Dag för Dag i Stockholm.

Under året har viltkött som råvara blivit alltmer viktigt, i takt med att intresset för klimatsmart och närproducerade livsmedel ökar. Enligt WWFs köttguide är viltkött det mest hållbara vi kan äta utifrån ett klimatperspektiv.

-Eftersom Sverige har fantastiska viltresurser är det roligt att många krogar och kockar utvecklar nya spännande recept och tillagningsmetoder. Även storkök har börjat upptäcka viltkött som ett utmärkt köttalternativ, säger Rolf Salomonsson, tävlingssamordnare.

Jury; Gert Klötzke, K-C Wallberg, Anna Gidgård, Tony Wallin och Jörgen Andersson, Anders Levén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00