​IFS Applications och Novacura Flow stöttar RISE med ny finans- och projekthanteringsplattform
Hem LEVERANTÖR ​IFS Applications och Novacura Flow stöttar RISE med ny finans- och projekthanteringsplattform

​IFS Applications och Novacura Flow stöttar RISE med ny finans- och projekthanteringsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Efter en omfattande offentlig upphandlingsprocess står det klart att IFS och Novacura ges möjligheten att hjälpa till med konsolidering och skapandet av en robust, framtidssäker mobil plattform.

​IFS Applications och Novacura Flow stöttar RISE med ny finans- och projekthanteringsplattform 2Det är för en förbättrad finansiell kontroll och effektivare hantering av de tusentals projekt som RISE, Research Institutes of Sweden, hanterar årligen. Lösningen har sålts av, och ska implementeras av Novacura, som ingår i IFS partnernätverk.

RISE är uppdelad i ett flertal divisioner som riktar in sig på stöd för en rad olika innovativa projekt. Organisationen har över hundra test- och demonstrationsanläggningar och utför tusentals forskningsprojekt årligen. 2017 initierade RISE en process för att välja en ny lösning för finans och projekthantering i syfte att effektivisera och transformera organisationen.

Efter en omfattande utvärdering har RISE valt IFS Applications och Novacura för att skapa enhetlighet i organisationen och dess divisioner. Samtidigt skapas en robust, framtidssäkrad mobil plattform för bättre finansiell kontroll och effektivare hantering av deras många tusen projekt. Lösningen kommer ge en förbättrad mobil och affärsmässig process för organisationens 2 300 anställda genom hela företaget, oavsett vilken typ av enhet de använder.

Lösningen kommer ersätta ett flertal befintliga system och kommer att implementeras som en heltäckande SaaS-lösning (Software as a Service).

– Med IFS Applications och Novacura Flow får vi en stark ekonomilösning och avancerade projektegenskaper som kommer förenkla och stötta våra komplexa projektkrav i hela företaget. Användarvänligheten och de mobila egenskaperna var även de en viktig faktor som ledde till att vi valde IFS och Novacura, säger Synnöve Helander, ekonomichef på RISE.

Novacura kommer att implementera lösningen i en fullservice-molnlösning, med Novacura Flow som hanteringsplattformen för affärsprocesser, vilken är fullt integrerad med ERP-systemet IFS Applications.

– Vi ser fram emot att påbörja partnerskapet och hjälpa RISE modernisera sig. IFS Applications tillhandahåller välbyggda lösningar för projektintensiva företag och att RISE väljer oss är ett bevis på både det och vår partner Novacuras expertis. Det här innebär även en av de större molnbaserade lösningarna IFS Scandinavia varit en del av hittills och vi ser även det som bevis på att vår SaaS-lösning fungerar väl i komplexa organisationer, säger Glenn Arnesen, vd på IFS Scandinavia.

Novacura Flow kommer agera som plattform för att stödja alla behov för mobilitet och digitalisering i alla projekt, från säkerhet och transport till certifiering och allt däremellan.

– Vi är glada att börja arbeta tillsammans med RISE i det här komplexa projektet. Med Novacura Flow kan vi stötta dem på deras digitala resa och hjälpa dem definiera och hantera deras egna processer för att skapa verkliga affärsvärden, säger Johan Melander, vd på Novacura

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00