8 guldkorn från en kväll med kvinnligt ledarskap
Hem KVINNOR INOM TECH 8 guldkorn från en kväll med kvinnligt ledarskap

8 guldkorn från en kväll med kvinnligt ledarskap

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Arbetet mot bättre inkludering kan börja med en person.

Det är viktigare att komma igång och lära sig längs vägen än att göra allt rätt från första början.

Detta var en av flera erfarenheter som delades under kvällen som hade temat ”Women in Cloud”.

Den 21 mars i år samlades kvinnor från hela teknikbranschen på Amazons huvudkontor i Stockholm. Under två fullspäckade timmar delade representanter från Amazon Web Services och Amazon med sig av erfarenheter från sin egen karriär.

I det efterföljande panelsamtalet deltog Tanuja Randery, Europachef på AWS och Telias VD och koncernchef Allison Kirkby. På agendan stod ”breaking the bias”, temat som präglade årets internationella kvinnodag, och Tanuja och Allison delade med sig av sina bästa och värsta erfarenheter av vägen till framgång inom branschen som kvinna, och hur de tillämpar dem för att skapa utrymme för kommande generationer.

– Jag har sagt till mina kollegor att det inte är så svårt att rekrytera i alla fall en person som representerar en minoritet inom deras område. När man väl tagit första steget kommer det bara att bli lättare att bygga diversifierade arbetsgrupper, säger Tanuja Randery, Europachef på AWS.

Inkluderande rekryteringsmål gynnar inte bara marginaliserade grupper utan öppnar även upp för nya perspektiv och livserfarenheter som homogena arbetsgrupper inte har tillgång till, och Nadja Lindgren, som arbetar med startups på AWS, berättade om hur de nyare, mindre företagen ofta visar fantastisk förmåga att rekrytera och sätta ihop arbetsgrupper som präglas av mångfald och inkludering.

8 guldkorn från en kväll med kvinnligt ledarskap i fokus– Startups förstår ofta att om de ska lyckas växa på en global marknad så måste de ha så många perspektiv som möjligt för att förstå sina kunder bättre. De är fantastiskt duktiga på riktad rekrytering där de skräddarsyr språket i sina annonser för att nå precis den kandidat de behöver.

Men rekryteringen är bara första steget, nästa är att se till att den nya personalen får utrymme att växa och inte behöver kämpa ensamma i uppförsbacke. Det är enkelt att säga att det är högt i tak och att alla får plats, men vad är det egentligen som krävs för att behålla och ge näring till talang?

Svaret för många har varit mentorskap och en sponsor. En person som sett potential där andra sett utmaningar. En bra mentor ska inte bara vara villig att investera tid i att dela sina egna erfarenheter, hen måste även våga ge chanser och ta risker när det behövs.

– Kom ihåg att det är en skillnad på en mentor och det som på engelska kallas en ”sponsor”. Många är villiga att lära dig, men är inte alltid samma sak som att hjälpa dig att hitta konkreta tillfällen att växa. poängterade Tanuja Randery. .

Allison Kirkby, Telias VD och koncernchef, berättar att även med hennes erfarenhet så ser hon vikten av mentorer som bollplank. Omvänt mentorskap är också något hon värdesätter för att lära sig från yngre generationer på sitt företag.

– Just nu är det två unga stjärnor I våra kundtjänst och sociala media-team som jag lär mig allra mest från. De ger mig inblick i hur bra våra produkter och tjänster faktiskt tas emot av kunderna och feedback på hur min vision och strategi för Telia påverkar olika avdelningar inom Telia, hela vägen till vår golvpersonal som dagligen möter våra kunder. De hjälper mig att hålla koll! säger Allison Kirkby.

Under kvällen besvarades frågor både kring hur man växer som kvinna inom tech, men även hur du leder och främjar varierade arbetsgrupper. Här är åtta av kvällens bästa råd:

  • Se till att kvinnor stannar inom tech genom att erbjuda dem stöd tidigt. Bjud dem till event, konferenser och se till att de har möjligheter att nätverka.
  • En mentor måste inte nödvändigtvis vara någon med mer erfarenhet än dig, omvänt mentorskap är minst lika viktigt för att få perspektiv.
  • Ta tiden att lära känna vilka dina anställda är utanför sin roll som dina kollegor, och ge dem möjligheter baserade på insikter om deras personlighet.
  • Vi växer som allra mest när vi möte motstånd. Utmaningar och till och med misslyckanden ger upphov till lösningar och kompetens som inte kan födas ur ett framgångs-vakuum.
  • Omge dig med flera rådgivare. Inte bara kollegor utan också vänner, gamla arbetskamrater och din familj. Ju mer varierade åldrar och yrkesroller desto bättre.
  • Skuldbelägg inte dig själv när du hamnar i en arbetsroll som inte känns bra. Nästan alla har varit i en dålig arbetssituation någon gång, och oftast är det fler faktorer som spelar in än bara din kompetens.
  • Prova på arbetsområden du aldrig tacklat förr. Att utmana sig själv med nya uppgifter ger dig en måttstock för din egen kompetens och utveckling.
  • Skräddarsy språket i dina rekryteringsinsatser för att hitta den typ av kandidat du saknar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00