#addher expanderar ytterligare och lanseras i Västerås
Hem KVINNOR INOM TECH #addher expanderar ytterligare och lanseras i Västerås

#addher expanderar ytterligare och lanseras i Västerås

Publicerat av: Redaktionen

[kvinnor på kanalen]  #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, växer och lanseras den 23 maj på en 16:e ort i Sverige – Västerås.

#addher expanderar ytterligare och lanseras i Västerås 2På scenen i samband med lanseringen finns rikskändisen Mia Törnblom och nätverkets nationella driver Therese Sinter.

Sedan 2010 har Sogeti bedrivit det externa nätverket #addher (fd. winIT), med målet att få Sveriges fantastiska IT-kvinnor att ta plats, i alla roller, och attrahera fler kvinnor till vår bransch. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4500 medlemmar på 15 orter*. Nu expanderar nätverket till ytterligare en ort – Västerås.

– Vi vet att en bra balans mellan andelen kvinnor och män inom vår verksamhet är a och o. Genom åren har Sogeti satsat hårt på konkreta kvinnoinriktade initiativ. #addher är ett sådant, som dessutom är externt. Det går en kvinna på fem män i IT-branschen, det vill vi ändra på. Vi vill också göra branschens kvinnor mer synliga, kommenterar Therese Sinter, som är nationell driver för nätverket.

Viktor Bärgård, ortchef för Sogeti i Västerås, ser fram emot lanseringen på orten:

– Intresset för nätverket är glädjande mycket stort. 120 kvinnor har redan anmält sig till lanseringseventet. Erfarenheten från övriga orter är mycket positiv. Att nätverka, dela kunskap och synliggöra branschens kvinnor är viktigt. Vi vill också få fler unga kvinnor att välja IT-branschen, som är en extra spännande bransch i digitaliseringens era, där vi ständigt ligger i framkant och skapar lösningar med ny, innovativ teknik.

Lanseringsevent den 23 maj

Lanseringen i Västerås äger rum den 23 maj med start kl. 16:00 på Västerås Slott. På scenen kommer två av Sveriges mest inspirerande och energisprutande kvinnor att ta plats.

Mia Törnblom inspirerar på tema självkänsla och personligt ledarskap, med målet att du blir tryggare, kan prestera mer och samtidigt må bättre. #addher-driver Therese Sinter ger konkreta råd och tips på tema ”Ta plats” både för hur du själv tar mer plats, men också hur du stöttar andra.

Evenemanget är kostnadsfritt, så också allt deltagande i nätverket. Varje lokalt #addher-nätverk har en egen grupp på Facebook, för Västerås heter den #addher Västerås. I Västerås drivs nätverket av Anneli Rissanen.

– Vi kommer att anordna regelbundna träffar för våra medlemmar som antingen har jobbat med IT i ett flertal år, är nya i branschen eller studenter som är på väg in i den. Här inspirerar vi inom både hårda, teknikrelaterade ämnen och med ”mjuka”, mer inspirationsfokuserade pass. Vi tränar på att ta plats och att lyfta fram varandra. Det känns fantastiskt roligt att ta #addher till Västerås och få ett nytt forum för oss kvinnor i IT-branschen här, säger Anneli Rissanen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00