Aktieskolan.se har växt +225 % på tre månader

Även om börsen har rasat den senaste tiden är det många som vill lära sig om aktier.

Aktieskolan.se har växt +225 % på tre månaderAktieskolan.se är en av Sveriges största guidesidor på nätet om aktier och fonder. Deras kostnadsfria material lockar tusentals besökare varje månad och de senaste tre månaderna har populariteten rusat iväg.

Enligt statistik från Google Analytics har sidan haft 225,4 % fler sessioner under de senaste 90 dagarna jämfört med tidigare intervall. Sidan har precis nylanserats med en ny design och har även fått mer utbildningsmaterial än tidigare.

Aktieskolan.se kan nybörjare och mer erfarna börshandlare lära sig om allt som handlar om börsen helt utan kostnad. Sidan finansieras genom affiliatelänkar och kan därför drivas utan att besökare betalar. Aktieskolan grundades 2006 med målet att hjälpa privatpersoner att bli bättre på aktier, fonder och privatekonomi. Fokus ligger på att erbjuda information, nyheter, tips och guider som skrivs av kunniga frilansskribenter med specialkunskaper om börsen och ekonomi.

Aktieskola för nybörjare

Det är många som lär sig aktiehandel från grunden genom att delta i Aktieskolans nybörjarskola som är helt digital. Guiden är uppdelad i fyra olika steg och steg ett behandlar ämnen som vad en aktie är, hur man tjänar pengar på det, vilket konto som ska användas, etc. De efterföljande delarna blir gradvis svårare, men man kan gå framåt i sin egen takt och läsa de delar man är intresserad av. Guiden består framförallt av text från Aktieskolan, men det finns även video och podcasts från andra kunniga börsexperter integrerat i kursen.

Under nytt styre sedan 2019

Consilium Online AB är ett företag som driver flera olika sajter med inriktning ekonomi och med störst fokus på investeringar. Anton Gustafsson är grundare samt VD av Consilium Online. Han driver även en av Sveriges största aktiebloggar, Västkustinvesteraren.se. Anton har mer än tio års erfarenhet av företagande och har drivit flera egenstartade bolag genom åren.

Anton Gustafsson och Consilium Online AB förvärvade Aktieskolan i september 2019. Efter uppköpet gjordes sidans uppbyggnad och den grafiska profilen om från grunden, något som kan ha varit en av anledningarna till det rusande besöksantalet. Aktieskolan är numera uppdelad i två huvudkategorier, Investera och Spara pengar. Inför nylanseringen fylldes sidan även på med nytt material, samtidigt som den nya designen har gjort sidan mycket enkel att navigera.