Ansökan till Årets IT-tjej 2019 är öppen!
Hem Kvinnor på Kanalen Ansökan till Årets IT-tjej 2019 är öppen!

Ansökan till Årets IT-tjej 2019 är öppen!

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] För 17:e året i rad delar Microsoft ut pris till Årets IT-tjej.

Ansökan till Årets IT-tjej 2019 är öppen!Trots att året är 2019 är andelen kvinnor som söker sig till IT- och telekombranschen samt IT-relaterade utbildningar fortsatt låg. Microsoft vill lyfta fram drivna tjejer som kan inspirera andra att söka sig till dessa områden.

År 2017 var andelen kvinnor inom IT-branschen 29 procent, en sänkning med 3 procent jämfört med för 10 år sedan visar statistik från IT- och Telekomföretagen. Enligt en studie från Microsoft ökar tjejers intresse för tekniska ämnen drastiskt när de har en kvinnlig förebild inom området. Microsofts utmärkelse ”Årets IT-tjej” lyfter fram kvinnliga förebilder som inspirerar andra unga kvinnor att söka IT-relaterade utbildningar.

Är du Årets IT-tjej 2019?

Microsoft söker en driven och engagerad tjej som på heltid studerar data eller IT-relaterade ämnen på universitet, högskola eller YH-utbildning med minst ett år kvar av sina studier. Du är initiativrik, inspirerar till eller utvecklar nya idéer, engagerar dig vid sidan av studierna och brinner för både teknik och jämställdhet. Vi ser positivt på att du driver egna initiativ för att få fler tjejer att välja IT. Vår förhoppning är att du vill bli en ambassadör för tjejer inom IT och dessutom vill samarbeta med Microsoft kring jämställdhet och andra IT-relaterade ämnen. Är du eller någon du känner Årets IT-tjej 2018 – skicka in en ansökan eller nominering!

Om priset

Anmälan stänger den 17 februari 2019. Därefter bjuds 10 finalister in till ett heldagsevenemang med olika aktiviteter på Microsofts kontor i Akalla. Detta är ett utmärkt tillfälle att nätverka med nyckelpersoner på Microsoft och lära känna företaget. Microsoft bjuder sedan in tre toppkandidater till Universum Awards i Stockholm den 20 mars där en av finalisterna koras till Årets IT-tjej 2019.

Årets IT-tjej 2019 får ett givande år som ambassadör och medlem i nätverket av 16 tidigare IT-tjejsfinalister. Vinnaren bjuds in till en rad inspirerande evenemang under året och kommer ta del av mycket nätverkande. Vi ser därför gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier och student under hela 2019. Vinnaren får dessutom en egen mentor på Microsoft. Framförallt blir Årets IT-tjej 2019 en förebild som inspirerar andra unga kvinnor att våga testa på en teknisk utbildning.

Sista ansökningsdag 17 februari 2019.

Ansök eller nominera en vän till Årets IT-tjej.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>