Årets ASF-undersökning är igång: Påverka it-branschen
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Årets ASF-undersökning är nu igång: Påverka it-branschen

Årets ASF-undersökning är nu igång: Påverka it-branschen

Publicerat av: Redaktionen

Nu har den årliga undersökningen Atea Sustainability Focus (ASF) startat.

Undersökningen driver hållbar förändring genom att upplysa den globala it-branschen om vad köparna i Norden ser som mest akut att hantera för en mer hållbar industri.

Du är väl med och bidrar? Dina svar gör skillnad! Från och med i år får du dessutom värdefull återkoppling kring dina svar.

Undersökningen vänder sig till dig som har inflytande över att göra din organisations it-inköp mer hållbara. När du svarar bidrar du till att den hållbara utvecklingen går snabbare i it-branschen.

– Norden är en av de marknader i världen som de globala it-tillverkarna lyssnar mest på. Det är högintressant att fånga upp hur it-köpare på den nordiska marknaden prioriterar och vilka förväntningar de har eftersom hållbarhetsfrågorna har så stort fokus här. Hur vi resonerar och agerar i Norden blir i många avseenden tongivande för resten av världen, säger Camilla Cederquist, ansvarig för Atea Sustainability Focus.

Att påverka en global industri kan kännas övermäktigt i vardagen, men när din röst förenas med hundratals andra i den här undersökningen är det annorlunda:

– Tillsammans kan vi ge tillverkarna en tydlig bild av hur viktiga olika hållbarhetskriterier är när du och dina kollegor väljer it-lösningar, nu och framöver. Och vilka av era krav och ambitioner som är svårast att implementera. Det vill vi också förmedla. När branschen ser den samlade bilden, skickar det en tydlig signal att anpassa sig och bättre möta behoven. Det blir en liten insats för var och en, men med stor betydelse på slutraden.

”I år kommer du att kunna se vad andra svarat på ett urval av frågorna. Det ger en bra bild av var ni står jämfört med andra organisationer.”

Årets ASF-undersökning är igång: Påverka it-branschen

Camilla Cederquist

Oavsett om du har medverkat tidigare eller inte, finns det i år extra skäl att vara med. Camilla Cederquist förklarar:

– I år kommer du att kunna se vad andra svarat på ett urval av frågorna. Det ger en bra bild av var ni står jämfört med andra organisationer, något som kan bli ett värdefullt diskussionsunderlag för ert vidare arbete med hållbar it. Det är också ett sätt för ASF att ge ett värde tillbaka till alla som engagerar sig för att förflytta branschen i mer hållbar riktning.

De 10-15 minuter som det tar att göra undersökningen ger med andra ord insikter som är värdefulla både för er och för branschen i stort.

Du ser dina branschkollegors svar direkt efter att du själv har besvarat frågorna. Alla svar är anonyma, även dina.

– Det går att besöka resultatsidan senare också för att få ett bättre underlag när fler har svarat, säger Camilla.

Undersökningen gör skillnad

Resultaten på samtliga frågor presenteras i sin helhet i nästa års ASF-rapport. Undersökningen har tidigare fått stort genomslag, 2020 ledde den till exempel till en serie toppmöten mellan Cisco, Microsoft, Dell Technologies, HP Inc och HPE och nordiska organisationer som Ikea, H&M, Ericsson, Malmö stad och Nordea. Tanken är nu att ta fram en färdplan för en cirkulär, ”netto noll” it-bransch.

Så ja, din medverkan gör skillnad. Svara på undersökningen här. Hoppas att du vill vara med och bidra.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00