Commvault ”Det enkla är ofta det bästa”
Hem Kanalröst Commvault ”Det enkla är ofta det bästa”

Commvault ”Det enkla är ofta det bästa”

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen mötte Gustaf Wiklund och Robert Blomqvist från Commvault en varm och solig dag i den heta rekordsommaren 2018. Trots värmen kom samtalet att handla om vad de har för planer för den kommande hösten.

Commvault ”Det enkla är ofta det bästa” 1

Höger Gustaf Wiklund, Nordenchef och vänster Robert Blomqvist, säljansvarig för Norden båda från Commvault

Vi träffade Gustaf i december 2016 för en ”På Stan med”-intervju i IT-Kanalen. Då han var ny i sin roll som Nordenchef på Commvault. Nu är han varm i kläderna och mycket har hänt sedan dess. En av många rekryteringar som de har gjort sedan Gustaf började är Robert Blomqvist som nyligen anställdes i rollen som Säljansvarig för Norden. Han kommer närmast från Palo Alto Networks och innan dess en mångårig anställning på Cisco Systems.

Kunddialogen viktig för utvecklingen

Vi frågar Gustaf vad han är mest nöjd med sedan han kom till Commvault?

”Det är vår plattform som givetvis är kärnan i vår verksamhet. Den utvecklar vi utifrån våra kunders önskemål och det leder till en kontinuerlig dialog med våra kunder. Det är en styrka att ha en flexibel lösning som fungerar i alla typer av molnmiljöer och att vi dessutom har så bra kommunikation med våra kunder. Vi har en tydlig och klar strategi och bild över hur lösningarna ska utvecklas. När våra kunder kommer med sina önskemål om nya funktioner så tittar vi givetvis grundligt på hur vi kan komma dem till mötes. Ibland kommer det liknande önskemål från flera håll och då är det lätt att ta beslut om att utveckla den funktionen. Självklart händer det ibland att det kommer önskningar som inte riktigt harmonierar med varandra. Då tittar vi på vår ”produktkarta” och bedömer vilken inriktning som vi ska välja, givetvis i nära samspråk med kunderna”, svarar han.

Robert nickar instämmande och berättar att den senaste tiden har en av de viktigaste frågorna hos kunderna varit – Hur skyddar vi vårt data och hur kan vi använda vårt data på bästa sätt?

”Följdfrågan blir ofta – Hur kan vi göra det på ett kostnadseffektivt sätt? Vårt svar är att det går att göra mycket med hjälp av standardservrar. Det är lätt att man krånglar till saker och bygger lösningar som skjuter över målet. Till exempel vår HyperScale-lösning är många intresserade av just nu”, berättar Robert.

”En av styrkorna inom Data Management från Commvault är att kunderna får en homogen miljö, oavsett om det är privata, publika eller blandade molnlösningar. De kunder som jag träffar lyfter detta tidigt, moln-arkitekterna brukar öppna upp den diskussionen”, säger Robert.

Skyndar långsamt

De verkar trivas ihop, Gustaf och Robert, och under samtalets gång blir det tydligt att de har samma grundsyn på hur verksamheten ska vidareutvecklas. Båda menar att de hellre tar det lite lugnare och gör rätt saker i rätt ordning. Fort & Fel gäller inte på Commvault.

Vad händer hos er i höst, frågar vi.

”Vi har tagit fram en helt ny strategi för kanalen och det viktigaste är att det nu blir mycket enklare för våra partners och kunder att förstå till exempel vårt partnerprogram och vår prislista. Vi har tidigare haft flera lösningar för samma typ av behov och det har gjort det onödigt svårt för våra kunder att välja rätt lösning. Av bara farten har vi dessutom underlättat vardagen för våra egna anställda som nu kommer att få möjligheten att lägga en del av sin tid på annat än att förklara vår affärsmodell för kunder och partners. Det enkla är oftast det bästa”, förklarar Gustaf.

”En annan förändring hos oss är att vi nu även vill nå ut till små och mellanstora kunder. Våra samarbeten är mycket viktiga för oss. Vi har, bland annat, samarbeten med HPE och med Cisco, som vi är nöjda med. Dessutom fortsätter vi vår expansion i Danmark, Finland och Norge”, säger Robert.

Commvault GO

Vi frågar dem om det finns något som de inte är riktigt nöjda med?

”Vårt varumärke är inte så känt, utanför vår befintliga kundkrets, som jag skulle önska att det var. Där har vi definitivt ett fortsatt arbete att göra. Vi kommer att göra det bland annat genom att vara mer synliga på olika event och mässor. Vi har vårt egna årliga event – Commvault GO – som i år äger rum den 9-11 oktober i Nashville, USA”, berättar Gustaf.

”Där kommer bland annat flera av våra kunder att framträda och berätta om hur de har skapat hållbara lösningar med hjälp av produkter från Commvault. Det är en kvalitetsstämpel att våra kunder ställer upp och berättar hur vi arbetar tillsammans”, avslutar Robert.

Vi lämnar två nöjda och förväntansfulla representanter för Commvault. Vi kommer säkert att få anledning att följa deras fortsatta utveckling.

Relaterade länkar
På Stan med Gustaf Wiklund: Klicka här
Läs mer om Commvault GO: Klicka här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>