Dynabook lanserar ultramobil 15 tums- väger endast 1,36 kg

Idag lanserar dynabook Europe den ultralätta arbetsmaskinen Tecra X50-F, en slitstark laptop anpassad för mobilt arbete.

Dynabook lanserar ultramobil 15 tums- väger endast 1,36 kg 1Den väger endast 1,36 kg, erbjuder hela 17 timmars batteritid samt har en kristallklar 15-tums LCD-skärm. Tecra X50-F är det senaste tillskottet i dynabooks X-serie, som även inkluderar 12-, 13- och 14-tumsmodeller.

Stor skärm, hög prestanda

X50-F har utvecklats för den mobila arbetaren och är full av smarta funktioner för bättre prestanda, anslutningar och design. IGZO LCD-skärmen från Sharp är hela 15 tum, som vanligtvis inte är standard för bärbara arbetsdatorer, och förbrukar hälften av batterikraften jämfört med en standard LCD-skärm utan att tumma på ljusstyrkan. Tillsammans med den generösa batteritiden behöver man därför inte oroa sig för att datorn ska ladda ur under arbetsdagen.

Den nya X50-F har också ett ultralätt men ändå starkt magnesiumchassi – 40 procent lättare än plast – och en bikakemönstrad konstruktion för extra hållbarhet. Förutom sin robusta utformning – den har genomgått rigorösa fallprov, låg- och högtemperaturprov, samt luftfuktighets- och dammtester – är X50-F också ergonomisk i sin design. En Precision Touchpad och tangentbord med bakgrundsbelysning ingår för att förbättra användarens upplevelse även i utmanande arbetsmiljöer. Tillbehör som ett skräddarsytt, färgmatchat fodral finns som tillval.

– Om man vill ha en 15-tumsskärm att jobba från har man normalt varit skrivbordsbunden. Men vi vet att anställda vill jobba mer mobilt, och företag i sin tur uppmuntrar detta, behöver användarupplevelsen vara densamma vare sig man sitter på kontoret eller är på resande fot. I och med lanseringen av X50-F fortsätter vi vår satsning på ultramobila företagsdatorer. Vi vill ge arbetare möjligheten att jobba när och var som helst, utan att behöva göra avkall på mobilitet eller prestanda. Den nya X50-F kompletterar vår X-serie av bärbara datorer, som erbjuder något för alla typer av företag, oavsett vilka krav de ställer, säger Damian Jaume, vd för Dynabook Europe GmbH.

Säker och snygg

Datasäkerhet är ett stort problem för många företag idag. X50-F har därför en rad inbyggda säkerhetsfunktioner för att stödja säkert distansarbete. Biometrisk multifaktorautentisering i form av Windows Hello-ansiktsigenkänning och en fingeravtrycksläsare (SecurePad) ger såväl arbetsgivare som deras anställda skydd mot oönskad åtkomst till känslig affärsinformation om enheten skulle tappas bort eller bli stulen. Dynabooks unika, interntillverkade BIOS erbjuder också ett djupare säkerhetslager.

Som en ytterligare säkerhetsåtgärd för att adressera den ökade medvetenheten om webbkamerasäkerhet bland både företag och konsumenter, är varje enhet utrustad med ett nytt skjutreglage för webbkamera för ökad användarintegritet. En smartkortläsare finns också som tillval för extra skydd.

Avancerade anslutningar och perfekt prestanda

X50-F drar nytta av omfattande anslutnings- och prestandaförbättrande funktioner som gör att användaren kan vara uppkopplad och produktiv, oavsett plats. Trots sin tunna design, har X50-F två USB-A-uttag, två USB-C-portar med Thunderbolt™ 3 och en HDMI-port i full storlek för optimal anslutning. Datorn är också utrustad med WiFi 6 – den senaste standarden för ökad kapacitet och snabbare anslutningshastigheter. 4G LTE som tillval innebär också att användaren inte behöver förlita sig på WiFi-anslutningar medan de jobbar på distans.

Slutligen har X50-F strömsparläget Windows 10 Modern Standby (MS), som tillsammans med funktionen ‘wake on fingerprint’ för på- och avstängningar enklare, precis som på en smart mobil eller surfplatta. Bland lagringsfunktionerna finns SSD-lagring inklusive SATA, ultrasnabb PCIe och Intel® Optane för mjukare och snabbare arbetsflöden, oavsett arbetsplats. En ny och förbättrad fläkt av S-typ ökar luftflödet till enheten med upp till 10 procent, vilket ger ett förbättrat kylsystem med lägre rotationshastigheter, som därmed även är tystare.