Emirates i nytt samarbete för nästa generations Wi-Fi ombord

[EFTER JOBBET] Emirates kommer från och med 2020 att använda Thales lösning med Inmarsat GX global network på sina Boeing 777X-plan för att uppnå branschledande uppkoppling med hastigheter på upp till 50Mbps.

Emirates och Thales har slutit ett nytt avtal där Thales Emirates i nytt samarbete för nästa generations Wi-Fi ombord 1kommer att utrusta Emirates Boeing 777-flotta med nästa generations bredbandsanslutning ombord genom att använda Inmarsat GX global network.

Emirates och Thales har redan ett befintligt avtal för att utrusta flygbolagets Boeing 777X-flotta med nästa generations Thales AVANT-underhållningssystem. Det nya samarbetet är en del av Emirates och Thales planer på att utveckla och förbättra den senaste ombord-underhållningen och uppkopplingen (IFEC) på 777X-flottan.

Genom åren har Emirates investerat över 200 miljoner dollar för att utrusta sina flygplan med uppkoppling. Efterfrågan på Wi-Fi ombord ökar ständigt och i dag kopplar över 800 000 passagerare per månad upp sig ombord. Emirates erbjuder alla sina kunder 20 MB kostnadsfri Wi-Fi-data ombord. Skywards-medlemmar i första klass och i businessklass har obegränsat Wi-Fi kostnadsfritt medan Skywards-medlemmar i ekonomiklass får rabatterat pris.