ESET släpper två nya säkerhetsprodukter för konsumenter
Hem Leverantör ESET släpper två nya säkerhetsprodukter för konsumenter

ESET släpper två nya säkerhetsprodukter för konsumenter

Publicerat av: Redaktionen

De två nya säkerhetsprodukterna heter ESET Smart Security Premium och ESET Internet Security. De skyddar mot cyberhot som webcamspioneri, stöld av lösenord och datastöld.

ESET Internet Security är en helt ny produkt som ser till att ingen ser datoranvändaren via datorns kamera utan att användaren känner till det. Programmet kontrollerar processer och applikationer som rör anslutna kameror eller inbyggda webbkameror. IT-Kanalen.seProdukten testar också användarens hemmanätverk och söker efter problem som svaga lösenord och föreslår lösningar. Dessutom kan man enkelt kolla vilka enheter som är anslutna till ett nätverk.

Premiumprodukten innehåller även funktionen ESET Password-Manager. Den ser till att användaren slipper komma ihåg mängder av komplicerade lösenord samtidigt som man undviker att använda samma lösenord på flera ställen. Ytterligare en funktion i paketet heter ESET Secure Data och innebär att programmet krypterar data när användaren delar material och samarbetar med andra. Programmet skyddar även mot datastöld om användaren tappar en USB eller laptop.

En total säkerhetsleverantör

Jim, som är nordisk försäljningschef berättar att ESET täcker i stort sätt allt inom datasäkerhet. De är bland de största i världen i branschen och har säte i Bratislava i Slovakien. Företaget finns i 108 länder, men huvudkontoret för Skandinavien är placerat i Kungälv.

I grunden är ESET ett anti-virus-företag men jobbar också med exempelvis kryptering, två-faktor-autentiseringsprogram och backuper, säger Jim. Den som vill läsa mer om Jim på ESET kan gå till: http://it-kanalen.se/en-man-med-ett-dromjobb/.

ESET har många viktiga kunder här i Sverige men eftersom det handlar om säkerhet så är det få som vill att ESET använder dem som referenser (det är ofta så för företag i säkerhetsbranschen). Internationellt är det lättare att hitta referenser. Tesla Motors är en. Mitsubishi en annan. ESET erbjuder alltid lokal support så de som jobbar på Tesla och Mitsubishi i Sverige får tala med ESETs anställda här. Lokala kontakter betyder att man eliminerar alla problem som skulle kunna bero på språket.

Värre nu

Virus är alltså ESETs huvudområde och virus har egentligen tyvärr genomgått en negativ utveckling.  Virus idag är helt olika de som fanns för tio till femton år sedan. Det kanske värsta som finns just nu heter CryptoLocker (kryptering och låsning). Det är inte ett virus per definition men det är jämförbart med virus. Inkräktaren kidnappar dina filer och krypterar. Det kan börja med att man får ett e-mail med en länk som användaren sägs behöva klicka på. När man kör filen så startar en process där alla filer på datorn krypteras. Om man inte betalar en lösensumma så får man inte upp filerna. Och det är inte ens säkert att man får tillbaka filerna, även om man betalar.

Omkring år 2000 fanns ett virus som hette Loveletter som spreds men var relativt ofarligt. Idag talar vi om ekonomisk brottslighet. Trots detta finns det starkaste skyddet alltid hos användaren själv, att använda sitt sunda förnuft. Det kommer man långt på.

Den som vill läsa mer om Jim på Eset kan gå till: http://it-kanalen.se/en-man-med-ett-dromjobb/.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>