Företaget Sunfuria är Logitechs första svenska Start-Up Partner
Hem REPORTAGE Företaget Sunfuria är Logitechs första svenska Start-Up Partner 2022

Företaget Sunfuria är Logitechs första svenska Start-Up Partner 2022

Publicerat av: Redaktionen

Det värmländska företaget Sunfuria har tagit juryn med storm och kan nu kalla sig Logitech Start-Up Partner 2022.

Teamet bakom har uppfunnit en smart lösning till matlagning i utvecklingsländer via soldriven uppvärmning.

Nu har företaget vunnit det attraktiva Logitech-priset, som förhoppningsvis kommer att lyfta den spirande verksamheten på sin väg mot framgång.

I juni månad inledde techföretaget Logitech for första gången entreprenörstävlingen ”Logitech Start-Up Partner 2022” i Sverige. Nu har juryn, bestående av Logitech-representanter och den kände investeraren Jonas Eriksson korat start-up företaget Sunfuria som vinnare.

Soldriven matlagning i utvecklingsländer

Sunfuria har skapat en patenterad teknologi, som kan hjälpa personer i utvecklingsländer generera värme för matlagning från solenergi. Genom att undvika att använda ved till matlagning, kan skolor och hushåll på landsbygden i exempelvis länder i Afrika bevara skog och träd samtidigt som de skyddar deras hälsa mot farliga ångor.

– Teamet bakom Sunfuria har skapat en otroligt relevant och användbar uppfinning, som har positiva effekter både på miljön och människors hälsa. Även om det fanns många spännande kandidater i tävlingen om att vinna Start-Up Partner 2022, var vi i juryn eniga om, att Sunfria är rätt vinnare, säger Line Edlefsen, nordisk marknadschef på Logitech Video Collaboration.

Mentorsmöte med Jonas Eriksson

Företaget Sunfuria är Logitechs första svenska Start-Up Partner

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare genom tiderna. Parallellt med detta har han gjort sig känd som entreprenör och investerare. I media har Jonas bland annat synts i Draknästet.

Investereraren Jonas Eriksson är också entusiastisk över valet av Sunfria och ser stor potential i företaget:

– I Sunfuria ser jag precis vad jag hoppades att hitta: En affärsidé med hög innovationsgrad och ett team med massor av passion. Företaget har tagit sina första steg mot att bli en banbrytande lösning till förmån för många människor i utvecklingsländer. Nu måste projektet få en push, så de kan komma ut och göra världen till en bättre plats, och det ser jag verkligen fram emot att stötta teamet i, säger han.

En del av priset är ett one-on-one mentorsmöte med den tidigare fotbollsdomaren. Som erfaren företagare och investerare kan han bidra med goda råd, sitt nätverk och kvalitativ feedback på Sunfrias affärsplan.

Utöver detta kan teamet bakom Sunfuria glädja sig åt att få en teknisk uppgradering, bestående av Logitechs allt-i-ett konferenskamera Rally Bar Mini, en Tap pekskärm till mötesrum för videokonferenser, utvalda nya Logitech-produkter som lanseras det kommande året, samt en Samsung Ultra Smart TV. Förhoppningen är att tävlingens titel och det ytterst attraktiva priset kommer ge Sunfuria en push för att lyfta den spirande verksamheten på väg mot framgång.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00