Hem Produkt Nyheter Garmins första klocka med solteknik

Garmins första klocka med solteknik

Publicerat av: Redaktionen

Multisportklockor med större skärmar, längre batteritid, innovativa prestandafunktioner och Garmins första klocka med solteknik

Garmins första klocka med solteknik 3Garmin presenterade idag fēnix 6, nästa generation i den populära serien med smartwatches för multisport. fēnix 6-serien erbjuder Power Manager för längre batteritid, PacePro™-teknik för bättre planering av lopp och den största runda displayen hitintills från Garmin.

– Med solcells-laddning i den nya fēnix 6X Pro Solar, får användarna ytterligare en ny innovativ funktion från fēnix-sortimentet och således ökad batteritid, säger Dan Bartel, Försäljningschef på Garmin International.

– Förutom vår helt nya solteknik har vi gett fēnix 6 större skärmar och förbättrade funktioner för att kunna locka alla typer av idrottare och äventyrare.

fēnix 6X Pro Solar

fēnix 6X Pro Solar är den första Garmin-klockan som erbjuder solladdning. Med Power Glass, en transparent lins som använder solens energi för att förlänga batteriets livslängd får du mer tid att njuta av dina aktiviteter, träningsfunktioner, kartnavigering, musikstreaming och mycket mer. Du kan snabbt kontrollera uppladdad solenergi på din fēnix 6X Pro Solar och förlänga batteritiden med tre dagar i smartwatch-läge.

fēnix 6-serien – Pro & Sapphire

GPS-multisportklockorna fēnix 6 och fēnix 6X har en robust, elegant design och

är både snygga och bekväma på handleden. Skärmarna är 1,3 respektive 1,4 tum, vilket är 17 och 36 procent större än för tidigare fēnix-modeller. fēnix 6S behåller sin 1,2 tums skärm, för att vi fortsatt skall kunna erbjuda en klocka som passar för mindre handleder. Sapphire-modellerna har en reptålig safirlins och andra hållbara premiummaterial. Dessutom finns ett nytt QuickFit armband i vävd nylon och nya färger på silikonbandet.

Med fēnix 6-serien introducerar vi PacePro-funktionen, den första i sitt slag, som hjälper dig att hålla rätt tempo när du springer kuperad terräng. Den tar hänsyn till höjdkurvan och justerar tempot när du springer en förbestämd bana. Du kan skapa banor direkt i klockan eller i förväg på Garmin ConnectTM eller Garmin Connect Mobile. När du springer banan ser du på klockan vilket tempo som är satt som mål, ditt faktiska tempo, avståndet till nästa delsträcka och hur mycket tid du ligger före/efter ditt mål.

fēnix-serien är laddad med TopoActive Europakartor samt skidkartor över 2 000 skidorter och 41 000 golfbanor över hela världen. Du kan synkronisera spellistor från flera av de mest populära musiktjänsterna och lagra 2 000 låtar på klockan.

Med den nya anpassningsbara Power Manager kan du se och kontrollera hur olika inställningar och sensorer påverkar batteritiden. Innan du startar en aktivitet eller  långdistanslöpning, kan du få reda på om batteriet räcker till nästa laddning. Du kan justera batterisparläget genom att inaktivera vissa funktioner och förlänga batteritiden. fēnix 6-serien har även den populära ClimbPro-funktionen, som ger dig mer information om miljö och prestation när du springer och cyklar i kuperade områden.

fēnix 6-serien presenteras i samband med UTMB (MUltra-Trail du Mont-Blanc). Ett event som äger rum i Mont Blanc Chamonix, Frankrike, 26 augusti till 1 september, där den visas i monter 14 i UTMB Village.

– Garmin har varit en långvarig partner till UTMB och i år är vi hedrade över att de har valt att lansera sin senaste fēnix 6-serie just idag. UTMB är en globalt erkänd referens när det gäller trailrunning precis som fēnix är en erkänd referens när det gäller multisportklockor med GPS, så tillkännagivandet här idag är den perfekta matchningen, säger Michel Poletti, grundare och co-director på UTMB.

Klockorna i fēnix 6-serien är fullproppade med smarta funktioner inklusive inlästa aktivitetsprofiler, VO2 max-estimeringar och träningsstatus med justeringar för värme och höjd. Alla modeller har pulsmätning på handleden (även vid simning) stresspårning hela dagen och Pulse Ox för att mäta syremättnaden i blodet för acklimatisering till höjder och avancerad sömnövervakning. Dessutom gör den innovativa energiövervakningsfunktionen Body BatteryTM att du kan se kroppens energinivåer vid en viss tidpunkt, vilket underlättar för att planera träning, vilotider och sömn.

Det är enkelt att hålla sig uppkopplad med fēnix 6-serien med hjälp av smarta aviseringar på handleden för till exempel inkommande samtal, sms och e-post. Alla modeller har också Garmin Pay, kontaktlös betalningslösning6, så att du kan ge dig iväg utan kontanter eller kort.

fēnix 6-serien finns ute nu till ett rekommenderat cirkapris från 6 699:-

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>