HP Inc. förnyar premiumsegmentet för konsumenter

De nya omvandlingsbara-, bärbara- och allt-i-ettdatorerna höjer ribban för design, kvalité och prestanda.

HP Inc. har idag avtäckt sin senaste generation av premiumdatorer. De nya och förnyade modellerna är i kategorierna tunna och lätta bärbara datorer, med förbättrad batteritid och finslipad design samt i kategorin allt-i-ett med en produkt för vardagsrummet.

De aktuella produkterna är:

 • HP Spectre x360: den andra generationens HP Spectre x360 har en minimal skärmkant och är nu 13 procent tunnare och 11 procent lättare och har samtidigt 25% längre batteritid.
 • HP ENVY laptop: med en förfinad design erbjuder den nu upp till 14 timmars batteritid1.
 • HP ENVY AIO 27: en ny och spännande allt-i-ett-dator med en nästan kantlös 15 mm tunn Technicolor Color Certified HD-skärm samt fyra inbyggda högtalare från Bang & Olufsen.
 • HP ENVY 27s Display: en 4K IPS-skärm2 med en minimal skärmkant, perfekt för för användare som jobbar med dubbla skärmar.

“Kunder som letar produkter i Premiumsegmentet har höga krav och förväntningar på de produkter de köper, både vad gäller design, prestanda och kvalitet.”  säger Staffan Sjöberg, produktchef för konsumentprodukter i Norden på HP. “Vi stärker vår ledande position i det här segmentet med våra förnyade datorer, med mycket prestanda och funktionalitet i de tunna och lätta bärbara datorerna. Vi lyfter även kategorin allt-i-ett-datorer med en ny design och fantastiskt ljud.”

HP Spectre x360, kraffull prestanda i elegant förpackning

hp-spectre-13-3_floating_open
HP Spectre x360

HP Spectre x360, HPs mest framgångsrika bärbara premiumdator har i den nya versionen fått upp till 15 timmars batteritid, 25 procent mer än tidigare.1 Med en micro-edgeskärm, dvs med en ännu tunnare skärmkant och de nydesignade gångjärnen har Spectre x360 fått en lättare och tunnare design, bara 13,8 mm tunn och en vikt på 1,29 kg. Den nya modellen har dessutom fyra högtalare, mot tidigare två, vilket tillsammans med ljud signerat Bang & Olufsen och HP Audio Boost ger en härlig ljudupplevelse oavsett vilket läge datorn används I.

Två USB Typ C™-portar med stöd för ThunderboltTM 3 och en USB Typ A 3.0-portmger stöd för både dagens och framtidens kringutrustning och den 13,3 tum stora FHD IPS4-skärmen ger en fantastisk skärmupplevelse.

Dessutom erbjuder HP Spectre x360:

 • Den nya designen med dubbla fläktar säkerställer att enheten hålls kyld, även under krävande användning.
 • 7:e generationens Intel® Core™ i5 eller i7-processor5.
 • Upp till 1 TB PCIe SSD6, tillgänglig i vissa länder och modeller, för snabb prestanda och gott om utrymme att förvara högupplösta foton och videos.
 • HP Truevision FHD Webcam med 12 procent bredare synfält, perfekt för videochat.
 • En FHD IR-kamera med stöd för Windows Hello7 Facial Log-In för säker och enkel inloggning utan lösenord.
 • HP Fast Charge laddar batteriet till 90 procent på endast 90 minuter8
hp-envy-13_front-right
HP ENVY Laptop

HP ENVY Laptop, kraft i en lätt och tunn design
Skapad för kunder som vill ha en premiumdator till ett överkomligt pris. Nya HP ENVY Laptop på 13,3 tum har upp till 14 timmars batteritid1, fyra timmar mer än föregångaren. HP Envy är 14 mm tunn och 1,42 kg lätt och bjuder på  ett större batteri och senaste generationens Intel® Core™-processor, helt enkelt mycket kraft i ett portabelt format.

En gångjärnsdesign som lyfter datorn i bakkant skapar ett mer bekvämt tangentbord som också har bakgrundsbelysning. Vissa modeller har en kant-till-kant bildskärm med QHD+9 eller UHD2 som erbjuder en levande bild idealisk för film och spel. Dubbla högtalare med ljud signerat Bang & Olufsen och HP Audio Boost-teknologi skapar en matchande ljudupplevelse.

Dessutom erbjuder HP ENVY Laptop:

 • Två USB 3.0-portar, varav en är dedikerad till ”sleep and charge”, och en USB Typ C™-port
 • 7:e generationens Intel® Core™ i5 och i7- processor5.
 • Upp till 1 TB SSD6 PCIe möjliggör snabba responstider vid öppnande eller flyttande av stora filer.
 • Upp till 16 GB minne.
 • HP Fast Charge laddar batteriet till 90 procent på endast 90 minuter8.
hp-envy-aio-27_front-left
HP ENVY AIO 27

HP ENVY AIO 27, passar i alla rum och skapar en filmisk känsla
Designen av den nya allt-i-ett-datorn HP ENVY 27 är annorlunda än tidigare modeller, men en fot innehållande datorkomponenterna och en bildskärm som nästan tycks sväva i luften ovanpå den tunna pelare den sitter på. I foten sitter också en soundbar i form av fyra stycken högtalare med ljud från Bang & Olufsen för en bioliknande ljudupplevelse och en rund touchkontroll för att styra ljudet. Skärmupplösningen på 3,6 miljoner pixlar med Technicolor Color Certification skapar naturtrogna färger, viktigt för filmer men också vid arbete med bild och video. Det här är HPs första allt-i-ett-dator med ett inställningsläge för mindre blått ljus, vilket ger ökad komfort för ögat och även ska leda till bättre nattsömn. HP ENVY AIO 27 levereras dessutom med HP Privacy Camera med IR-stöd och en mikrofon som döljs när de inte används, allt för att skydda den personliga integriteten.

Dessutom erbjuder HP ENVY AIO 27:

 • Kraftfulla processoralternativ, såsom 6:e generationens fyrkärniga Intel® Core™ i5- och i7processorer 5.
 • NVIDIA GTX 950M grafikkort i vissa modeller, med 2 GB GDDR5-minne för hisnande 3Dgamingupplevelser.
 • Lagringslösningar i vissa modeller som innehåller en upp till 256 GB stor SSD6 och en 2 TB hårddisk6 för att ge användare både snabb prestanda och stort lagringsutrymme.
 • USB Typ CTM-port med stöd för ThunderboltTM 3.
 • HDMI-out-port för möjlighet att koppla till en sekundär skärm eller en TV.
 • HDMI-in-port för möjlighet att ansluta exempelvis en bärbar dator för att dra nytta av ENYV AIO 27 som extra bildskärm.
hp-envy-27-display_frontleft_envy
HP ENVY Display

HP ENVY Display ger en livfull 4k-bild för mediaentusiaster och prosumers
Bildskärmen HP ENVY 27s har en 27 tums 4K IPS-panel och en stilren micro-edge design. Den har stöd för AMD FreeSyncTM som minskar hack och förskjutningar i spel som kan uppstå i enklare bildskärmar. Färgöverensstämmelsen i sRGB överstiger 99 procent, vilket innebär att dagens 4K-innehåll ser fantastiskt ut. Anslutningsmöjligheterna inkluderar såväl DisplayPort som HDMI.

Pris och tillgänglighet

 • HP ENVY All-In-One 27 förväntas vara tillgänglig i december och kosta från ca 18990 SEK inkl moms.
 • HP Spectre x360 förväntas vara tillgänglig i november och kosta från ca 9990 SEK.
 • HP ENVY Laptop med QHD+ eller FHD bildskärm förväntas vara tillgänglig i oktober och kosta från ca 12990 SEK.
 • HP ENVY 27s Display förväntas vara tillgänglig i december och kosta från ca 5990 SEK.

Post Comment