HPE Aruba ger professionellt wi-fi till mindre företag
Hem LEVERANTÖRARUBA HPE Aruba ger professionellt wi-fi till mindre företag

HPE Aruba ger professionellt wi-fi till mindre företag

Publicerat av: Redaktionen

[PRODUKTNYTT] Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag, breddar nu sitt utbud och erbjuder för första gången en lösning för wi-fi för mindre företag.

Aruba vill med nya OfficeConnect OC20 ge prestanda, driftsäkerhet och intrångsskydd som matchar vad större företag brukar kunna få. OC20 är dessutom enkel att installera och kan hanteras med en lättanvänd mobilapp. 

HPE Aruba ger professionellt wi-fi till mindre företag 2

HPE OfficeConnect OC20 är en lösning för trådlöst nätverk som är avsedd för mindre företag, som ofta inte har sina egna IT-anställda. Med OC20 kan företagen snabbt sätta igång och styra sin wi-fi, antingen själva eller med hjälp av en IT-tekniker.

”Mindre företag använder allt fler mobiler och plattor som utnyttjar det trådlösa nätverket. Att installera och konfigurera alla apparater är ofta besvärligt för företagen, eftersom de normalt sett har begränsade egna IT-resurser. Det är denna utmaning som OC20 löser framför allt genom en väldigt enkel installation och intuitiva verktyg för manageringen av nätet som inte kräver djup teknisk kunskap”, säger Richard Schumacher, Sverigechef på Aruba, ett HPE företag.

Med OC20 följer också mobilappen OfficeConnect som kan användas för att konfigurera och få överblick över nätverket. Detta kan göras även på distans, vilket bland annat är bra om företaget har flera kontor. Mobilappen, som finns för iOS eller Android, kan även användas för övervakning eller felsökning via olika dashboards. Dessa visar den viktigaste informationen, till exempel hastigheter, antalet enheter och vem som är uppkopplad, på ett lättöverskådligt sätt.

”För IT-återförsäljare är de nya produkterna en möjlighet att kunna erbjuda små företag en lösning för wi-fi som håller samma klass som de stora företag får. OC20 optimerar den trådlösa täckningen och prestandan och minskar risken för störningar. Detta är nödvändigt för att klara av trafikkrävande applikationer som använder video, ljud eller molntjänster”, säger Richard Schumacher.

Access för gäster ska kunna ges snabbt och enkelt, och det går även skapa ett separat gästnätverk med egen logotyp. Gästnätverket kan vara helt öppet eller använda ett lösenord eller så kan gästerna logga in med Facebook.

OC20 har också ett inbyggt filter som hindrar tillgången till webbplatser med skadlig kod, och det går även att blockera andra, olämpliga webbplatser. Nya OC20 accesspunkter kan läggas till automatiskt på nätverket och kopierar då konfigurationen från tidigare accesspunkter.

Förutom OC20 accesspunkter introducerar Aruba även switchen OfficeConnect 1920S. Även denna kan styras av mobilappen OfficeConnect.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00