IAMCP Women in Technology växer hela tiden!
Hem Kvinnor på Kanalen IAMCP Women in Technology växer hela tiden!

IAMCP Women in Technology växer hela tiden!

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] I fredags hölls ännu en mycket lyckad träff med ”Women in Technology” som är en undergrupp till det internationella nätverket IAMCP (International Association for Microsoft Channel Partner).

IAMCP Women in Technology växer hela tiden! 3IAMCP är en medlemsförening som finns i drygt 40 länder och den svenska föreningen grundades år 1999.

Idag har IAMCP Sweden ca 140 företagsmedlemmar som representerar de främsta partnerföretagen till Microsoft och är därmed det IAMCP-land med flest medlemmar i hela världen.

Eftersom samarbete kräver att man har förtroende för varandra är en av IAMCPs viktigaste uppgifter
att bjuda in till träffar där man får möjlighet att lära känna andra medlemsföretag.  Affärer mellan bolag görs av människor. ”Women in Technology” drivs av Susanne Asp, Business Manager hos IT-distributören Ingram Micro och styrelsemedlem i IAMCP och Ira Kolehmainen, Country Leader på SoftwareOne som främst fokuserar på nätverksträffar för kvinnor i branschen.

WIT start

Vi startade WIT för ca 3 år sedan och har sedan starten haft 4-5 träffar per år.

IAMCP Women in Technology växer hela tiden! 4

Det är allt ifrån större möten med inspirationstalare och utbildningar inom främst Microsofts produktflora till mindre träffar enbart med nätverkande som fokus över en lunch, berättar Susanne.

I fredags fick vi äran att ha våran träff på ATEA och slog rekord i vår relativt korta historia med 56 nyfikna deltagare!

Cecilia Lindhagen, försäljningschef på ATEA hälsade oss välkomna och därefter fick vi lyssna på Johanna Kjellberg (CIO på ATEA). Med sina många år inom IT berättade hon om sina erfarenheter kring manligt och kvinnligt och hur hon leder ATEAs IT avdelning idag.

Avslutade träffen gjorde Elisabeth Nore, redaktionschef för It-nyhetssajten Voister som driver digitalisering genom att förmedla erfarenheter och nyheter för vård, skola och andra branscher.

Vi fick höra om bakgrunden till sajten, hur den fungerar och om resultatet, vilket var mycket intressant.

Vi ser fram emot nästa träff som redan är inplanerad i juni för att avsluta halvåret och hinna ses innan
många går på välförtjänt ledighet, avslutar hon.

Är du kvinna i branschen och intresserad av att vara med i vårt nätverk får du gärna kontakta:

Susanne på susanne.asp@ingrammicro.se eller Ira på ira.kolehmainen@softwareone.com

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>