Karin Schreil blir EVRY Sveriges nya VD

[KVINNOR PÅ KANALEN] Karin Schreil har utnämnts till VD för EVRY Sverige. Hon börjar på sin nya position i maj 2019.

Karin Schreil blir EVRY Sveriges nya VD 1
Karin Schreil, VD för EVRY Sverige

Med ledande befattningar så som Vice VD för Capgemeni, VD för CSC (DXC) i Sverige och även Sector Vice President för CGI Sverige har Karin Schreil lång och gedigen erfarenhet från den nordiska IT-branschen. Sedan 2015 har hon varit VD för Fujitsu i Sverige med ansvaret för Norden/Skandinavien, den rollen lämnar hon nu bakom sig för att istället börja i sin nya roll som VD för EVRY Sverige.

– Karin Schreils bakgrund inom digital transformation, konsultverksamhet, applikationer och infrastruktur passar perfekt för EVRY, som är en holistisk leverantör av IT- och digitala tjänster.

Affärsområdet Sverige i EVRY, med ca 1 700 anställda, har en stark position på den svenska IT marknaden med en årlig omsättning på ca 3,4 miljarder kronor. I den senaste rapporten från Radar, som den ledande leverantören av lokal faktabaserad insikt för den nordiska IT-industrin, är EVRY rankad bland de fem bästa leverantörerna inom användarrelaterade IT- och konsulttjänster.

Karin Schreil har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och en examen i företagsekonomi. Hon är styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och i IT & Telekomföretagen.

Karin är också engagerad i mångfaldsfrågor inom företag och var mentor för kvinnliga ledare i IT & Telekomföretagen samt deltog i IT & Telekomföretagens Womentor-program mellan 2011 och 2016.

Hennes imponerande meriter från denna bransch och hennes starka ledarskap gör att jag är övertygad om att hon kommer att vara en viktig del av vår resa framöver, säger EVRYs koncernchef, Per Hove.

Lär mer om Karin: Hennes röda tråd i yrkeslivet är förändring