Lenovo stärker närvaron på svenska marknaden värvar en ny vd
Hem KVINNOR INOM TECH Leneo stärker närvaron på svenska marknaden värvar en ny vd

Leneo stärker närvaron på svenska marknaden värvar en ny vd

Publicerat av: Redaktionen

Leneo, ett fintechbolag som skapat en plattform för företag att omvandla sina affärsmodeller, tar ytterligare steg på den svenska marknaden.

Nu meddelar bolaget att man knutit till sig Ulrika Jonsson som ny Sverige-vd.

Ulrika Jonsson har en lång bakgrund inom IT-branschen på bland annat WM-data, Emric och CGI.

Sedan starten 2016 har Leneo fokuserat på att stödja företag i omställningen från linjär till cirkulär ekonomi.

Bolagets egenutvecklade plattform är fokuserad på tjänstebaserade affärsmodeller. Kortfattat innebär det att exempelvis tillverkningsföretag får möjlighet att erbjuda sina produkter som en tjänst till sina slutkunder och kan ta betalt för hur produkterna används. Det kan handla om en fastighetsägare som hyr in en åkgräsklippare med inkluderad service och support eller ett transportföretag som behöver köpa in nya släp och vill ha en mer flexibel lösning än finansiell leasing eller traditionellt inköp.

Ulrika Jonsson ser stora möjligheter för de bolag som väljer att lägga sig i framkant och utforska moderna affärs- och konsumtionsmodeller för sina produkter.

– Det är väldigt spännande att få vara en del av den omställning vi måste göra för en cirkulär och hållbar omvärld. Att få prata med kunder om att utveckla sina affärsmodeller mot mer tjänstebaserade modeller och att hjälpa dem förbi de utmaningar de ser idag med transformationen kommer bli inspirerande, säger Ulrika Jonsson.

Lenovo stärker närvaron på svenska marknaden värvar en ny vd

Ulrika Jonsson

Hon förklarar att företag behöver förstå att det här kommer att vara en omställning som tar tid, men att det kanske inte behöver vara så komplicerat och omständligt som det kan framstå.

– Det är här vi på Leneo kommer in. Vi har erfarenhet från många branscher och den expertis och flexibilitet för att ledsaga våra kunder genom processen så att de kan hitta rätt erbjudande för just deras verksamhet.

Leneo startade i Danmark och har nu kontor även i Sverige och Finland.

Bland bolagets finansiärer har SEB Venture Capital Fintech gått in med investeringar och är en av de största aktieägarna i Leneo. Man har också inlett ett samarbete med SEB som innebär att man hänvisar kunder till varandra.

– Att få vara en del av SEB:s hållbarhetsarbete och paketering av sina tjänster kändes väldigt stimulerande och ett kvitto på att Leneo har något riktigt bra att erbjuda, säger Ulrika Jonsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00