Lenovo fortsatt tekniskt partnerskap för ledande innovationer inom MotoGP
Hem LeverantörLenovo Lenovo fortsatt tekniskt samarbete för ledande innovationer inom MotoGP

Lenovo fortsatt tekniskt samarbete för ledande innovationer inom MotoGP

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2018 har Lenovos partnerskap med Ducati hjälpt teamet att förnya och förbättra prestandan på banan med avancerad teknik.

Efter ett framgångsrikt år 2021, där Ducati Lenovo Team tog hem segern av MotoGP Constructors’ World Title för andra året i rad, är teamet nu redo för en ny säsong – där teknik kommer att spela en allt viktigare roll.

Lenovo fortsatt tekniskt partnerskap för ledande innovationer inom MotoGPMed hjälp av High Performance Computing-teknik, baserad på Lenovo ThinkSystem SD530, SR630 och SR650-servrar, har Ducati kunnat förenkla och accelerera dataanalys gällande aerodynamik, vätskedynamik och stresstester. Ducati har även använt ThinkSystem SE350 edge-servern för att öka anslutningsmöjligheterna och avancerad realtidsanalys, även i de mest utmanande miljöerna. Lenovos server har en hög datorkraft i en extremt liten, mångsidig och lätt bärbar enhet. Detta ger såväl säkerhet som beräkningskapacitet och AI-funktioner var du än behöver dem.

I samarbete med Lenovo har Ducati tagit fram och implementerat en ny virtuell skrivbordsinfrastruktur där över 250 virtuella 2D- och 3D-datorer används över hela organisationen från FoU-avdelningen till garaget. Här kan Ducati dra nytta av ökad produktivitet eftersom användare kan ansluta till sin arbetsstation när de vill, var de än är och från vilken enhet som helst.

Tillsammans har Ducati och Lenovo stora planer för framtiden. De två företagen tittar redan nu på hur de fortsatt kan utnyttja artificiell intelligens, maskininlärning och augmented reality för att driva ännu högre nivåer av innovation inom MotoGP.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>