LG:s nya soundbars höjer ribban för hemmabioljud under CES 2019

LG fortsätter att i nära samarbete med Meridian förbättra ljudkvaliteten med tre nya soundbar-modeller, SL10YG, SL9YG och SL8YG.

LG:s nya soundbars höjer ribban för hemmabioljud under CES 2019 1Med 25 års erfarenhet som mästare i digital signalbehandling förbättrar Meridians Bass & Space-teknik ljudet med en sammanhängande ljudbild och kraftfull bas. Tillsammans med sin Image Elevation-teknik som är utformad för att ge mer liv i ljudet och omsluta lyssnaren ger LG:s nya soundbar-modeller kraftfullt surroundljud som ingen annan modell gjort innan.

Med möjligheten att omvandla tvåkanals ljud till flera distinkta kanaler utan att orsaka störningar, samtidigt som tonbalansen bibehålls, lyckas Meridian Upmix-tekniken att förbättra ljudbilden och ge klarare röster och instrument. LG:s soundbars i premiumsegmentet (modeller SL10, SL9 och SL8) stöder både Dolby Atmos och DTS:X.

Dessa tekniker ger en realistisk ljudbild som tycks komma från flera riktningar och positioner. Dessutom stödjer några av LG:s nya soundbars högupplöst ljud och har en avancerad ljudalgoritm som kan skala upp konventionella filformat till närmare studiokvalitet. För att förstärka den redan detaljerade ljudbilden kan soundbaren också koppla ihop tillsammans med trådlösa bakre högtalare för att uppnå en mer biografliknande upplevelse.

Alla LG:s nya soundbars stödjer AI och röstigenkänning med inbyggd Google Assistant. Användare kan styra deras LG-soundbar enkelt genom att säga “Hej Google, öka volymen” eller “Hej Google, vilken artist spelas?” Dessutom gör kompatibilitet med Google Assistant-aktiverade smarta produkter det möjligt att kontrollera andra anslutna enheter i hela hemmet via röststyrning.

2019 LG soundbars har en elegant och diskret formgivning med ett djup på endast 57 mm. LG SL9 kan installeras rakt mot väggen för en ren och strömlinjeformat profil som sparar utrymme. En integrerad gyroskopsensor mäter soundbarens position och justerar ljudriktningen för att garantera optimal lyssningsupplevelse. LG:s SL9 har belönats med pris för Best of Innovation vid 2019 CES Innovation Awards. LG:s SL9YG och SL10YG har också mottagit två CES Innovation Award (modeller).

“LG:s 2019 års soundbars är ett nära samarbete med Meridian Audio och har fantastisk ljudkvalitet och bekvämligheten av AI”, säger Kim Dae-chul, chef för LG Home Entertainment Companys ljud- och videoavdelning. “Det högklassiga ljudet och mångsidigheten i våra senaste soundbars tar hemunderhållning till en helt ny nivå och tillgodoser en växande efterfrågan på premium soundbar-lösningar.