Nissan Qashqai – prestanda på helt ny nivå för alla crossover-älskare

För alla de som är på jakt efter den ultimata crossovern, har Nissan nu ett ännu kraftfullare svar.

Nissan Qashqai – prestanda på helt ny nivå för alla crossover-älskare 1Med nya bensinmotorer/drivlinor och ett helt nytt infotainmentsystem med ännu fler praktiska funktioner, är Qashqai – den mest sålda crossovern i Europa – läckrare än någonsin.

Nya bensinmotorer/drivlinor

Nu kan man få Qashqai med Nissans helt nya bensindrivna 1,3-litersmotor. Den finns i två alternativ: en på 140 och en på 160 hk.

Motorn kan fås kopplad till en 6-växlad manuell växellåda eller en helt ny 7-stegad DCT-växellåda med dubbla kopplingar. Båda varianterna lägger ut drivningen på framhjulen. Det här är första gången som en DCT-växellåda används för en högvolymsbil från Nissan. Fördelarna för kunden är en sportig och mer direkt kördynamisk upplevelse, liksom förbättrad prestanda från stillastående.

Detta förbättrade utbud av drivlinor för Qashqai har inte bara lägre förbrukning och lägre CO2-utsläpp, utan tar också körupplevelsen till en helt ny nivå. Det som kunderna märker direkt är kvickare respons och acceleration (tack vare den stegrade effekten och det ökade vridmomentet), jämnare och mer linjär kraftutveckling och tystare gång. Dessutom är serviceintervallen längre.

De tre nya drivlinorna står sig alla extremt bra i en jämförelse med de från andra tillverkare och i många fall ligger CO2-utsläppen betydligt lägre.

Alla fakta om den nya bensinmotorn hittar du i en separat pressrelease.

Ny version av infotainmentsystemet NissanConnect

Nissans helt nya infotainmentsystem, som bjuder på en hel rad av ytterligare funktioner, kan nu fås till Nissans storsäljande crossover Qashqai.

Nya NissanConnect är ett helt nytt och mycket avancerat infotainmentsystem, som länkar samman föraren och bilen på ett ännu effektivare sätt. Bland fördelarna med systemet märks bl.a. att man på ett intuitivt och smidigt sätt kan ansluta sin smartphone till bilen och också ladda ner kart- och mjukvaru-uppdateringar Over The Air (OTA). Apple CarPlay och Android Auto hör till standardutrustningen för alla modellversioner utom Visia.

Nu finns det också en helt ny app – ”Dörr-tilldörr navigation” – som man kan ladda ner till sin smartphone för att få tillgång till ännu fler funktioner. Nya NissanConnect innehåller dessutom TomTom Premium Traffic, som ställer mycket exakta realtidsdata om trafiken till förfogande, vilket gör att restiden kan minimeras.

Alla fakta om den nya versionen av infotainmentsystemet NissanConnect, finner du i en separat pressrelease.