Nutanix firar sommaren med nytt kontor
Hem Leverantör Nutanix ”firar sommaren med nytt kontor”

Nutanix ”firar sommaren med nytt kontor”

Publicerat av: Redaktionen

Nutanix har ett nytt kontor i centrala Stockholm. Där bjöd de in till en sommarfest för att fira det.

IT-Kanalen var på plats och passade på att få en pratstund med deras Nordenchef Peter Källviks.

I Stockholm Waterfront ligger Nutanix nya lokaler och där håller de precis på att göra sig hemmastadda. Att det behövs nya lokaler råder det ingen tvekan om eftersom Nutanix växer så det knakar. Det senaste året har antalet anställda ökat och de slår inte av på takten.

”Vi anställer för fullt och även om det av naturliga skäl lugnar ner sig under sommaren så kommer vi att ha en fortsatt tillväxt i höst”, berättar Peter nöjt.

Inte rädd för växtvärk

”Vi är på väg att etablera oss i Danmark också och vi kommer att anställa ny personal inom försäljning i både Sverige och Danmark inom kort. Hypergrowth är ett mål i sig för oss” säger han.

Vi frågar honom om han inte är rädd för att Nutanix ska drabbas av växtvärk.

”Nej, det är jag inte. Vi är ett tillväxtorienterat företag och genom att arbeta på ett mycket strukturerat sätt kommer vi att klara detta. Däremot är det så att vi behöver få en bättre blandning i vår personalstyrka. Just nu är vårt fokus att fortsätta att knyta seniora personer till oss. Framöver kommer vi även att anställa fler juniora krafter. Tyvärr har vi alldeles för få kvinnor i nuläget och det är jag inte nöjd med. När vår kraftiga tillväxt är klar ska vi ha en bra blandning av människor i olika åldrar, med relevanta kompetenser och en balans mellan kvinnor och män. Jag tror stenhårt på att ha en stor blandning av olika erfarenheter på en arbetsplats”, svarar Peter.

Vill behålla pionjärandan

”En annan utmaning, förutom tillväxten i sig, är att behålla vår företagskultur. Jag älskar känslan av Start-Up och jag har gjort den resan förut. När jag började på Nutanix den första september 2017 låg vår aktiekurs på 22 kronor och idag är den 67 kronor. Jag menar givetvis inte att det är min förtjänst men det är ett kvitto på att vi tillsammans är på rätt väg. Att Gartner nyligen utsåg oss som ledare i deras nya – Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure – är ett annat bevis på det”, säger en nöjd Peter Källviks.

Efter vårt exklusiva samtal håller han en presentation för samtliga närvarande. Han berättar då bland annat att Nutanix prioriterar att hålla en hög supportnivå samt att han är mycket nöjd med de nya lokalerna. Han tackar även alla partners för ett gott samarbete.

Kvällen fortsätter med ett mycket trevligt mingel där vi bland annat underhålls av den fantastiske mentalisten och tankeläsaren Henrik Silver som får oss alla att tappa hakan när han genomför det ena tricket märkligare än det andra.

[soliloquy id=”27826″]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>