Ny eldriven era i World RX tar nu fart med Volvo Construction Equipment som officiell ‘Track Build Partner’
Hem NYHETEREFTER JOBBET Ny eldriven era i World RX tar nu fart med Volvo Construction Equipment som officiell ‘Track Build Partner’

Ny eldriven era i World RX tar nu fart med Volvo Construction Equipment som officiell ‘Track Build Partner’

Publicerat av: Redaktionen

Det energifyllda FIA World Rallycross Championship inleder officiellt sin elektriska tävlingsserie i helgen i Hell, Norge. 

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har rollen som officiell banbyggarpartner med sin mix av elektriska och innovativa anläggningslösningar. 

Förändringen startar här på denna globala plattform för att driva industriomvandling mot hållbarhet både på och utanför banan.

Den ikoniska banan i Hell, Norge, kommer att stå värd för starten av detta spännande nya äventyr den 13 och 14 augusti – med stöd av Volvo CE som officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner tänjer man på gränserna för högpresterande elektrifiering, både på och utanför banan. Detta banbrytande partnerskap grundar sig i styrkan av ett gemensamt engagemang för att utveckla en helt ny värld av motorsport som kombinerar elektrifierande spänning med eldrivna lösningar.

Volvo CE kommer att spela en betydande roll i att bygga banorna för de nya eldrivna rallycrossbilarna, samtidigt som de stöttar med bärgning på banan under två dagars tävling på varje plats. Företaget har också utnyttjat all sin expertis inom anläggning genom att hjälpa till att designa en helt ny serie bansektioner som kommer att säkerställa spänning för både förare och publik.

Ny eldriven era i World RX tar nu fart med Volvo Construction Equipment som officiell ‘Track Build Partner’

Föraren Klara Andersson är den första permanenta kvinnliga tävlande i World RX-historien

Efter månader av hårt arbete bakom kulisserna kommer de tävlande teamen att testa mästerskapets ultrakraftfulla elbilar på 680 hk som på mindre än två sekunder accelererar från 0-100km/h – snabbare än i Formel 1. Precis som branschens största utbud av elektriska entreprenadmaskiner från Volvo CE, kompenserar de mer än väl med kraft och prestanda för vad dessa elektriska lösningar saknar i koldioxidutsläpp. Och World RX förvandlas på ännu fler sätt – med både manliga och kvinnliga förare som tävlar i loppen, vilket illustrerar vikten av mångfald inom motorsport.

En elektrisk omvandling

Bill Law, Head of Brand, Marketing and Communications på Volvo CE, säger: ”Omvandlingen till elektrifiering är en spännande och viktig vändpunkt för motorsporten och en vi är hedrade över att få spela en roll i att ta den till den globala scenen. Vi är själva inte främmande för förändring och har varit ledande med elektriska maskiner som driver vår egen industri framåt och tänjer på gränserna för högpresterande hållbara anläggningslösningar.

”Vårt samarbete med rallycross-VM som officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner speglar vår ambition att driva medvetenhet om elkraft och bygga den värld vi vill leva i. Förändringen börjar här och det kommer att bli en adrenalindriven revolution.”

Arne Dirks, verkställande direktör på Rallycross Promoter GmbH, säger: ”Jag känner mig lite som ett barn på julafton om jag ska vara ärlig, i väntan på att få se dessa banbrytande elektriska World RX-bilar tävla för första gången. Ända sedan vi tog över som promotor för mästerskapet, har vi varit väldigt tydliga med vårt engagemang för en mer hållbar framtid och vi har arbetat outtröttligt mot denna dag.

”Detta är en helt ny start för World RX, och det kommer att förändra motorsportlandskapet genom att visa enastående potential med banbrytande ny teknik. Att se bilarna köra på banan i Hell kommer att bli ett mycket stolt ögonblick för alla inblandade – och starten på vad jag absolut inte tvivlar på kommer att bli ett fantastiskt äventyr för denna fantastiska sport.”

To hell and back

Evenemanget i Hell, Norge, i helgen (13-14 Augusti) markerar starten på den första helt elektriska säsongen för World RX. Ytterligare omgångar kommer att äga rum i Riga, Lettland (3-4 September), Montalegre, Portugal (17-18 September), Spa-Francorchamps, Belgien (8-9 Oktober), Catalunya, Spanien (29-30 Oktober) och Nürburgring, Tyskland (12-13 November).

Den populära och böljande Lånkebanen i Hell kommer att fira sin återkomst till mästerskapet efter tre års frånvaro med en lång rad av rallycrossunderhållning. Bland den stjärnspäckade uppställningen av tävlanden finns Construction Equipment Dealer Team, med stöd av Swecon och ytterligare ett par oberoende återförsäljare av Volvo CE och består av finske föraren Niclas Grönholm, som njöt av sin bästa säsong hittills 2021, och svenska föraren Klara Andersson , som glänste i supportklassen RX2e förra säsongen och är den första permanenta kvinnliga föraren i rallycrosshistorien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00