Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor
Hem Kvinnor på Kanalen Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Efter en första framgångsrik pilot lanserar de kvinnliga nätverken #addher och DataTjej en andra omgång av deras gemensamma mentorskapsinitiativ kallat Match and Go i början på februari 2019.

Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Therese Sinter addher HR

Målet är att stötta Sveriges IT-intresserade kvinnor att hitta en mentor eller adept. Idag öppnar anmälningsperioden för Match and Go #2.

#addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. #addher arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor eftersom förebilder är otroligt viktigt för dem som funderar på att jobba i IT-branschen, men också för att stanna i den. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan kvinnor, icke-binära och näringslivet och lade till mentorskap på sin aktivitetslista för att bidra till jämställdheten. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go. Den första omgången pågår och efter en deltagarutvärdering har nätverken beslutat sig för att fortsätta initiativet och starta upp en andra omgång av Match and Go.

– Deltagarna i den första omgången är mycket positiva till initiativet. Nätverkande och att dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Jag vet att många av dem som är yrkesverksamma gärna skulle vilja dela med sig av erfarenhet och kunskap till dem som är på väg in i IT-branschen, om det fanns ett enkelt sätt att göra det på. Och det gör det med Match and Go. Nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter, har visat sig kunna ge en perfect match, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

På 17 orter

Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Patricia Ilin DataTjej HR

Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 4600 medlemmar och DataTjejs 2800 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adapter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller dela kunskap kring spännande teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor.

– Vi gillar samarbete och pragmatiska initiativ. Många av våra medlemmar efterfrågar mentorskapsinitiativ. När den första piloten drog igång var det många som hörde av sig och frågade om det skulle komma en ny möjlighet att delta, och nu är vi glada att kunna ge dem ett positivt besked, kommenterar Patricia Ilin, ordförande i DataTjej.

Omgång 2 startar vecka 6

Programmet löper under fem månader (februari-juni). Anmälan är öppen mellan den 20 december till den 20 januari. Under vecka 4-5 matchas deltagarna och Match and Go #2 startar sedan upp vecka 6.

Anmälan Match and Go: https://bit.ly/2SCTxL4

* 17 #addher-orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skåne, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>