Ny undersökning: It-ledare efterfrågar ansvarsfull AI
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Ny undersökning: It-ledare efterfrågar ansvarsfull AI

Ny undersökning: It-ledare efterfrågar ansvarsfull AI

Publicerat av: Redaktionen

Generativ AI har fått ökad prioritet bland företag, trots att företagens it-ledare känner oro när det kommer till etiska frågor kring tekniken. 

Utvecklingen av generativ AI rusar fram i en takt som ingen hade räknat med.

Tekniken har fått ökad prioritet bland företag, ingen vill hamna på efterkälken i AI-kapplöpningen. Samtidigt börjar allt fler kritiska röster göra sig hörda. Etablerade AI-forskare vill nu pausa utvecklingen.

Nyligen släppte Salesforce en rapport där de tagit tempen på 515 amerikanska It-ledares inställning till generativ AI. Två av tre it-ledare planerar att använda artificiell intelligens i större utsträckning under de kommande 18 månaderna. Medan 33 procent av de svarande tycker användning av AI ska vara högsta prioritet i organisationen.

Undersökning: It-ledare efterfrågar ansvarsfull AIVidare svarar respondenterna att de känner viss oro för etiska frågor om tekniken. Cirka 59 procent av it-ledarna upplever information som AI genererar felaktig. Och 63 procent tycker att innehållet är fördomsfullt och har inslag av hatpropaganda.

Vidare tror 71 procent av respondenterna att generativ AI kommer öka organisationens koldioxidavtryck.

79 procent av de tillfrågade anser att tekniken har potential att utgöra en säkerhetsrisk, medan 73 procent är oroliga för att den kan vara partisk.

Skepsisen gällande de tekniska och etiska farhågorna om tekniken understryks ytterligare i undersökningen. Detta av det faktum att 83 procent av de tillfrågade i undersökningen efterlyser samarbete mellan företag och organisationer för att säkerställa att generativ AI används etiskt.

I en kommentar som publicerades tillsammans med undersökningen, understryker Clara Shih, VD för Salesforce Service Cloud, att generativ AI kommer förändra hur företag och organisationer analyserar data och automatiserar processer.

Samtidigt påpekade hon att tekniken har sina risker och utmaningar.

– Oavsett hur man använder tekniken, exempelvis om man genererar ett skräddarsytt mejl, är det viktigt för företag och organisationer att använda den ansvarsfullt med arbetsflöden baserade på tillförlitlig data där människan fortsatt är involverad, säger Shih.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00