Nyheter i Microsoft Teams ökar möjligheter till hybridarbete
Hem LeverantörHuawei Möjligheterna med AR i fokus på Huawei Better World Summit

Möjligheterna med AR i fokus på Huawei Better World Summit

Publicerat av: Redaktionen

Idag gick Huaweis konferens ”Better World Summit for 5G + AR” av stapeln både digitalt och på plats i kinesiska Shenzhen.

Bland talarna fanns Bob Cai, CMO på Huawei Carrier, som talade om hur 5G kommer att revolutionera augmented reality, AR. Huawei släppte under dagen också ett white paper kring framtiden för AR.

Enligt data från Huawei kommer AR-marknaden att vara värd cirka 300 miljarder dollar år 2025.

– AR kommer först att slå igenom i fem prioriterade industrier: utbildning, sociala medier, shopping, resor och navigation samt spel. AR kommer sannerligen att kunna sammanlänka den fysiska och den digitala världen, sa Bob Cai, CMO på Huawei Carrier, bland annat i sitt huvudanförande.

Nyheter i Microsoft Teams ökar möjligheter till hybridarbeteBob Cai exemplifierade med hur Huaweis kunder under pandemin inte har kunnat besöka Huaweis kontor personligen och hur företaget istället har använt AR för att demonstrera sina produkter och tjänster. Bob Cai visade också ”Huawei AR Engine”, företagets AR-utvecklingsplattform för mobila enheter.

– Utvecklingen av AR kräver att hela industrin samarbetar och skapar en välmående värdekedja för 5G + AR och att de båda kombineras vid rätt tidpunkt, avslutade Cai.

En rad representanter från företag och myndigheter i kinesiska Shenzhen medverkade också på konferensen för att berätta om hur de använder AR i sina respektive verksamheter. Enligt He Chengjian från Shenzhen Communication Management Bureau är staden den första i världen med full 5G-täckning, vilket kommer att revolutionera alla delar av stadens näringsliv, samhällstjänster och upplevelseindustri. AR-applikationer har blivit en motor för digital transformation i staden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>