Oracle öppnar sin först molnregion i Norden
Hem NyheterMolntjänster Oracle öppnar nu sin först molnregion i Norden

Oracle öppnar nu sin först molnregion i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Oracle meddelar idag öppnandet av sin första nordiska molnregion (Cloud Region) som placerats i Stockholm, en geografisk positionering vilken ger både svenska och nordiska företag en stor fördel när det kommer till låg latency och snabb responstid.

”Det är viktigt att vi erbjuder nordiska organisationer tillgång till molninfrastruktur lokalt för att hantera deras mest kritiska data och applikationer”, säger Pelle Ewald, Country Manager, Oracle Sverige.

”Vi ser för närvarande en betydande tillväxt i vår molnverksamhet som återspeglar våra kunders önskan att snabbt skala sin digitala verksamhet i ett försök att bäst möta sina kunders behov både nu och i framtiden.”

Oracle öppnar sin först molnregion i NordenOracle Cloud Stockholm Region drivs på 100 procent förnybar energi så att offentliga och privata organisationer kan minska sitt koldioxidavtryck. Alla Oracle Cloud-regioner världen över använder toppmodern energihantering och kylningsteknik för att minimera deras miljöpåverkan. Som en del av sitt initiativ för ett rent moln drivet av förnybar energi, återanvände eller återvann Oracle 99,6 procent av sin utrangerade hårdvara under FY21, samtidigt som de strikt följde Oracles datasekretess- och säkerhetspraxis.

Oracles strategi är att möta kunderna där de är, vilket gör att de kan behålla data och tjänster där de behöver dem. Kunder kan distribuera Oracle Cloud helt inom sina egna datacenter med Dedicated Region och Exadata Cloud@Customer, distribuera molntjänster lokalt med offentlig molnbaserad hantering eller distribuera molntjänster på distans med Roving Edge Infrastructure.

Oracle hjälper kunder att flytta sina befintliga komplexa, verksamhetskritiska applikationer och dataplattformar till molnet, bygga nya molnbaserade applikationer, samt dra nytta av överlägsen prestanda, lägre kostnad och inbyggda säkerhetsfunktioner. Kunder kommer också att ha tillgång till hela paketet av Oracle Fusion Cloud Applications, såväl som Oracle Autonomous Database, Oracle Container Engine for Kubernetes och Oracle Cloud VMware-lösning, vilket ger dem möjlighet och val att skapa den arkitektur som bäst passar deras behov.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>