Qlik lanserar Cloud Data Integration som ansluter företagsappar och data till molnet
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Qlik lanserar i dag Cloud Data Integration som ansluter företagsappar och data till molnet

Qlik lanserar i dag Cloud Data Integration som ansluter företagsappar och data till molnet

Publicerat av: Redaktionen

Qlik lanserade i dag Qlik Cloud Data Integration, sin Enterprise Integration Platform as a Service (eiPaaS) för att främja företagsdatastrategier genom en dataintegreringsstruktur i realtid som ansluter alla företagsapplikationer och datakällor till molnet.

Förbättrad tillgång, realtidsrörelse och avancerad omvandling av data mellan källor och system i hela företaget är avgörande för att organisationer ska kunna utnyttja alla möjligheter som deras data erbjuder.

Qlik Cloud Data Integration hjälper till att skapa denna realtidsväv mellan alla datakällor, mål och destinationer, och utnyttjar molnets kraft för att göra det möjligt för alla i företaget att agera med säkerhet genom data, säger James Fisher, Chief Product Officer på Qlik.

Qlik Cloud Data Integration är en uppsättning SaaS-tjänster som är utformade för analytiker och dataingenjörer som implementerar företagsintegration och omvandlingsinitiativ. Tjänsterna bildar en datafabrik som förenar, omvandlar och levererar data i hela organisationen via flexibla, styrda och återanvändbara datapipelines. Dessa pipelines är viktiga för moderna, affärskritiska, AI-, analys- och driftsprojekt i dagens företag. –

  • Tekniker och tjänster för dataintegration i molnet är en kritisk komponent för att hantera datapipelines och användningsområden för nedströmsanalyser i den moderna datamiljön. Qliks uppsättning tekniktjänster ger användarna dataåtkomst och integrationsmöjligheter över hybrid- och flermolnsplattformar, vilket möjliggör hantering av moderna data för att aktivera data och analyser, säger Stewart Bond, vice ordförande för forskning om dataintelligens och integrationsprogramvara på IDC.

Qlik lanserar Cloud Data Integration som ansluter företagsappar och data till molnetEftersom Qlik Cloud Data Integration använder en gemensam uppsättning molntjänster som integreras med alla större molnplattformar – inklusive AWS, Databricks, Google Cloud, Microsoft Azure Synapse och Snowflake – gör Qlik Cloud Data Integration data ännu enklare att hitta, omvandla, styra och leverera. Oavsett vilken dataarkitektur ett företag använder, ger Qlik Cloud Data Integration en struktur för att anpassa och leverera alla relevanta data, oavsett om de finns på plats eller i molnet, till applikationer och system genom alla leveransalternativ med:

  • Förflyttning i realtid – Genom Qliks branschledande CDC-motor (Change Data Capture) flyttas de mest aktuella och relevanta ändrade uppgifterna till molnet på ett effektivt sätt och i oöverträffad skala.
  • Avancerad omvandling – Förvandlar snabbt råa poster till data som är redo för analys via automatiskt genererad, push-down SQL. Det fungerar genom att skapa en återanvändbar pipeline av datamodeller och kvalitetsregler, och automatiserar generering och exekvering av SQL-kod för att möta användardesignade datamodeller, marts eller anpassade format.
  • Katalog och härkomst – Genom stark metadatahantering och härkomst är det kristallklart varifrån data kommer, hur den har omvandlats och att den används av rätt personer i organisationen för rätt ändamål, vilket ökar förtroendet för och användningen av data.
  • API Automation – Ger ett visuellt gränssnitt utan kod för att automatisera arbetsflöden för API:er för molntillämpningar och data. Förberedda mallar finns tillgängliga för datatekniska användningsfall, inklusive omvänd ETL och katalogsynkronisering med flera leverantörer.

Enligt ny forskning utförd av GigaOm ger Qliks tillvägagångssätt för dataintegration ett viktigt underlag för en modern datafabrik samtidigt som det ger snabb tid till värde och ROI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00