Qlik lanserar Qlik Application Automation
Hem Nyheter Qlik lanserar Qlik Application Automation

Qlik lanserar Qlik Application Automation

Publicerat av: Redaktionen

Automatiserar och effektiviserar arbetsflöden mellan SaaS-applikationer och Qlik Cloud för att utlösa åtgärder från insikter, utan krav på programmeringsskunskaper

 Qlik lanserar nu Qlik Application Automation, en lösning som är utformad för att driva handling från kontextmedveten insikt genom strömlinjeformade och optimerade arbetsflöden mellan SaaS-applikationer och Qlik Cloud, helt utan programmeringskunskaper.

De automatiska arbetsflödena som möjliggörs med Qlik Application Automation kan utlösa varningar, påkalla processer och förbättra samarbete som förkortar tiden för att skapa värde för företaget. Baserat på förvärvet av Blendr.io hjälper Qlik Application Automation till att leverera den sista delen i Qliks vision om Active Intelligence, där teknik och processer utlöser omedelbara åtgärder från uppdaterade och pålitliga data i realtid för att påskynda affärsvärdet genom hela data- och analysförsörjningskedjan.

– SaaS-appen och den relaterade dataexplosionen har dramatiskt ökat bördorna för manuell integration, vilket begränsar analys- och IT-avdelningars förmåga att svara på datahändelser med realtidsinsikter och sätter käppar i hjulet för att uppnå Active Intelligence. Med den kodningsfria Qlik Application Automations dra- och släpp-strategi för automatisering av uppgifter och dataflöden mellan Qlik Cloud och hundratals SaaS-appar kan team lättare skapa de skalbara anslutningar och dataflöden som tvingar åtgärder och förkortar tiden till att skapa värde från data för hela organisationen, säger James Fisher, Chief Product Officer för Qlik.

Qlik lanserar Qlik Application Automation

James Fisher, Chief Product Officer för Qlik

En rapport från Statista från maj 2021 visar att SaaS-applikationer stod för 70 procent av programvara som används globalt under 2020, med i genomsnitt 80 SaaS-applikationer per företag, upp från uppskattningsvis 8 under 2015. Explosionen i SaaS-relaterade data, tillsammans med den globala pushen för att bli mer datadrivna som accelererades av Covid-19, har dramatiskt intensifierat IT- och dataavdelningarnas arbetsbelastningar.

De betydande timmar och manuella uppgifter som krävs för att integrera hundratals potentiella SaaS-applikationer i en sammanhängande analysprocess har begränsat förmågan att leverera datadrivet beslutsfattande i realtid genom Active Intelligence.

Den kodningsfria Qlik Application Automation-appen med dra- och släpp-strategi och integration med Qlik Cloud-skapar en sömlös anslutning mellan marknadens ledande analysplattform och SaaS-applikationer från tredjepart. Med automatiserade analysmiljöer, applikationer och arbetsflöden kan IT- och dataavdelningarna dramatiskt öka datadrivna åtgärder med kontextmedvetna insikter i hela företaget. Och med Qlik Application Automations återanvändbara mallar kan man säkerställa konsekvens och öka produktiviteten, särskilt för uppgifter som analytiska DevOps, app-publicering och insikter från Qlik till samarbetsverktyg som Slack och MS Teams.

– Med Qlik har vi tagit det första stora steget för att få insyn i hela vår leveranskedja och få en bättre förståelse för vad som händer i verksamheten. Med Qlik Application Automation kommer vi att kunna ta nästa steg i att aktivera vår data för att driva smarta processer som kan hjälpa oss att agera på förändrade förhållanden över hela världen, säger Chris Brunton, Business Intelligence Manager på Dorel Home.

Qlik Application Automation minskar tiden för programmering av repetitiva back office-uppgifter och ger mer tid tillbaka till teamen för att leverera övertygande realtidsanalyser med:

-Smart anslutning och block – Snabb anslutning till marknadsledande SaaS-applikationer som Salesforce, Slack och MS Teams, representerade som smarta block, vilket tar bort behovet av att tekniskt förstå en applikations lågnivå-API.

-Användargränssnitt utan kodning – Enkelt för affärsanvändare, men erbjuder också avancerade funktioner med villkor, variabler, loopar, datakartläggning, felhanterare och mallar som IT-specialister kan använda för att påskynda flödesutveckling.

-Native Qlik Cloud-integration – Bygg enkelt flöden som utnyttjar Qliks ursprungliga API:er för att automatisera DevOps-processer för analys.

-Dynamiska automationsutlösare – Starta automatiseringsflöden från en mängd olika mekanismer för att passa specifika affärsbehov. Utlös automatiseringar på begäran, använd webhooks för att aktivera flöden från händelser, eller schemalägg automatiseringar som utförs vid specifika tidpunkter.

-Central hantering och robust körningstid – Hantera och övervaka utförandet av automationer via Qlik Cloud för att säkerställa att flöden körs och uppfyller företagsövergripande SLA:er.

– Att använda Qliks automatiserade arbetsflöden har varit en enorm vinst för oss och ökat vår konkurrenskraft tiofaldigt. Vi kan nu trigga processer som tillhandahåller användbar data var 30:e sekund, istället för var 24:e timme. Det är en riktig game changer, säger Alex Connell, VP för Professional Services, Zift.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>