Regerande mästaren klar för final i Excel-SM 2016
Hem NYHETEREFTER JOBBET Regerande mästaren klar för final i Excel-SM 2016

Regerande mästaren klar för final i Excel-SM 2016

Publicerat av: Redaktionen

Idag står det klart vilka tre tävlande som kvalificerat sig till nästa veckas final i Excel-SM 2016.

Förra årets mästare Patrik von Knorring (Constrera) kommer att försöka försvara sin titel när han ställs mot Hanna Johansson (DSV Road AB) och Alan McKevitt (SAS) i årets final.excel sm

– Båda kvalificeringstävlingarna har varit intensiva, jämna och spännande. Det är roligt att se att vi har många duktiga Excel-användare i Sverige och att de har en genuin passion för programmet. Nu ser vi fram emot en spännande final, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office

I årets upplaga av Excel-SM har finalisterna kvalificerat sig till finalen genom att besegra mer än 100 andra tävlande i två deltävlingar online. Deltävlingarna har bestått av grenarna 100 m Spreadsheet, Grafbalett och Formelbrottning. Finalen i Excel-SM 2016 går av stapeln på Microsofts kontor i Akalla den 1 juni. Nytt för i år är att vinnaren blir direktkvalificerad till andra tävlingsrundan av Excel-VM den 5 november.

Finalister Excel-SM 2016

Hanna Johansson, DSV Road AB – Landskrona
Vad är det bästa med Excel?
Att jag kan lösa alla möjliga utmaningar med hjälp av programmet. Det förenklar och effektiviserar mycket i mitt dagliga arbete.

Patrik von Knorring, Constrera AB – Stockholm
Vad är det bästa med Excel?
Det bästa är att detär så mångsidigt. Jag tycker att man lär sig nya sätt att göra samma saker hela tiden. För mig som är Business Controller är det bästa tillämpade verktyg med källdata som hämtas fråndiverse källor (exempelvisvia powerpivot)-HFM/smartview, BI-databaser, ERP-databaser, sharepointlistor,publika databaser med allt från demografisk information till väderstatistik. Visualiserat genom dashboards med pivottabeller &pivotdiagram, kartbilder från powermap. Länkat direkt till PowerPoint-presentationer, för blixtsnabb produktion av beslutsunderlag för snabbrörliga organisationer.

Alan McKevitt, SAS – Stockholm
Vad är det bästa med Excel?
Det som jag gillar mest med Excel är att det är så strukturerat och att jag kan spara mycket tid genom att smidigt lösa problem med hjälp av de olika funktionerna som finns i programmet.

Vi passade på att fråga årets finalister hur det känns att vara i final i Excel-SM.

– Väldigt spännande, ska bli kul att se hur duktig jag är jämfört med andra Excel-entusiaster, säger Hanna Johansson

– Även om tävlingsledningen gör allt för att göra resultaten jämförbara, så är det i slutändan frågan om domarbedömning. Därför känns det kul att även detta års domare vill ha mig i finalen, det känns som en bekräftelse, säger Patrik von Knorring

– Det känns superskoj, väldigt oväntat men ibland har man tur så det får jag vara tacksam för, säger Alan McKevitt

Årets upplaga av Excel-SM genomförs i samarbete med Microsoft-partnern Lexicon som är experter på Excel och tillhandahåller utbildningar och konsulttjänster för företag och organisationer. Lexicon kommer att vara med och döma finalen.

Är du intresserad av att följa finalen av Excel-SM på plats kan du anmäla dig här. Kan du inte vara på plats kan du följa finalen i sociala medier via #ExcelSM.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00