Riverbed lanserar unik SD-WAN-produkt som gör nätverken moderna
Hem REPORTAGE Riverbed lanserar unik SD-WAN-produkt som gör nätverken moderna

Riverbed lanserar unik SD-WAN-produkt som gör nätverken moderna

Publicerat av: Redaktionen

Företaget Riverbed Technology kom i onsdags med en ny produkt.

Företaget Riverbed Technology kommer i dagarna med en ny produkt. Det har gått några månader sedan de köpte företaget Ocedo och – det går ju fort ibland i IT-världen så baserat på teknik från Ocedo är nu en ny produkt klar. Det handlar om förbättringar av användarnas nätverk. Produkten heter SteelConnect.IMG_20160421_114303

Nätverken behöver förbättras

Den tekniska benämningen är SD-WAN. Och så här förklarar Riverbe produkten: På samma sätt som det är olämpligt att sätta ett höghastighetståg på en vanlig räls så behöver företag som använder SaaS, digitala tjänster och molnet ändra infrastrukturen på sina nätverk. I många fall har nätverken inte blivit bättre trots att man ställer allt högre krav på dem. De kan i många fall ha fungerat likadant i tjugo år.

Produkten förenklar komplexa system i hybrid-nätverk så att nätverken blir fullt moderna. Det är enligt Riverbed fråga om den första och enda lösningen som ger lika god uppkoppling (anslutning) till alla på nätverket (något många väntat på). Det fungerar snabbt, agilt och det går att använda applikationer säkert. Det i sin tur leder till vinst för användaren. Det leder också till besparingar för kunden, hävdar Riverbed.

IDC håller med om att det finns ett behov av SD-WAN. De tror att marknaden kommer att växa från noll idag till över sex miljarder dollar år 2020 (alltså nästan 49 miljarder kronor).

Event i Stockholm

Hansang Bae CTO på Riverbed

Hansang Bae CTO på Riverbed

Nästan samtidigt med lanseringen av den nya SD-WAN-produkten anordnade Riverbed ett kundevent i Stockholm på Spårvägshallarna. Företagets CTO, Hansang Bae, var med. Han berättar om den IT-värld som företag verkar i idag. Hans budskap är att även inom IT går det numera utmärkt att förenkla.

Det är en stor förändring på gång, säger han. Under de senaste 20 åren var det vanligast med komplexa system. Företagen hade specialister som fixade systemen. Men nu, säger Bae, finns det ett nytt sätt att jobba på och det hela liknar ett generationsskifte.

Man skulle kunna säga så här: Datorer har blivit så smarta att IT-personalen kan börja använda dem.

Bättre överblick

SDN är en trend (förkortning för Software-defined networking). Nu kommer, fortsätter Bae, software-defined WAN. Det hjälper företag att minska på servicen, öka säkerheten och få bättre överblick. Det går att se hur nätverk fungerar och till en minskad kostnad.

Företagen är mycket intresserade av att använda software-defined WAN, säger Bae. En viktig aspekt är att det går att undvika hackers och minska risken för att bli av med data. Bae nämner ett företag som hade 200 servrar varav en innehöll dålig kod.

Trots det hittade de som gör dataintrång fram till just servern med problemet. Det var förstås inte bra. Och, varje gång det har varit dataintrång någonstans upptäcker företagen att någon medarbetare missat att följa företagets policy.

Goda upplevelser

 Marco Sladic från distributören Zycko

Marco Sladic från distributören Zycko

Men, det går att lösa, säger Bae. Man kan låta datorerna göra det som de är bäst anpassade att göra. Vi har mjukvara som kan sköta sådant här. Vår lösning är inte främst en IT-lösning utan en lösning som ger intäkter, agilitet och som låter kunden få en bättre upplevelse.

Med på eventet var också Marco Sladic från distributören Zycko. Sladic är försäljningschef i Sverige (med ansvar också för en del försäljning i övriga Norden) och Zycko är distributörer för Riverbed i Europa.

”Sladic berättar vid ett samtal med IT-Kanalen att Riverbed inledningsvis var ett företag som ägnade sig åt optimering av WAN, med produkten SteelHead. Sedan dess har det kommit flera nya lösningar och de kan alltså hjälpa företag på flera olika sätt – men många minns dem främst för sin WAN-optimering.”

Riverbed har flera produkter med väldigt snarlika namn – SteelCentral, SteelConnect, SteelFusion, SteelHead och SteelScript .

Centralisera datacentralen

En viktig sak på Riverbeds agenda just nu är att hjälpa kunderna att centralisera datacentralerna. Man vill få bort datalagringen från lokalkontoren. Till det har de en produkt som heter SteelFusion. Riverbed är mycket innovativa, säger Sladic.

En stor utmaning på det här området är att övervaka nätverk. Där har man ytterligare en lösning som heter SteelCentral. Det går att förutse problem, fortsätter Sladic. Vi jobbar på detaljnivå och på att få ut lösningen till marknaden tillsammans med Riverbed. Produkten SteelCentral passar alla – den är bred. Den kan exempelvis hjälpa företag som har näthandel. Då kan det ju vara fråga om enorm trafik och det är affärskritiskt att systemet fungerar.

Och, fortsatte Sladic, nu kommer Riverbed alltså med ytterligare en produkt. Den riktar sig till företag som har många lokalkontor runt om i världen. Det är ett verktyg för IT-managern. När man byter ut all IT så kan företaget konfigurera systemet på en plats och sedan enkelt kopiera samma konfigurering på alla lokalkontoren.”

Även det leder till enkelhet och bidrar till ökad vinst, sammanfattar Sladic.

[slideshow_deploy id=’12875′]

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00