Salesforce lanserar ny, skräddarsydd molnlösning för bilbranschen
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Salesforce lanserar ny, skräddarsydd molnlösning för bilbranschen

Salesforce lanserar ny, skräddarsydd molnlösning för bilbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Bara 1% av bilköparna är helt nöjda med sin upplevelse av att köpa bil.

Det ska Salesforce försöka att ändra på genom att lansera en lösning som förenar data mellan aktörer inom hela ekosystemet och ger därför bättre förutsättningar för en mer raffinerad kundupplevelse.

Nya Automotive Cloud kopplar samman data om kunder, fordon och försäljning från källor hos tillverkaren, återförsäljaren och finansbolaget. En mer intelligent kundresa är syftet.

Kunden ska slippa irrelevanta kontakter, onödig administration eller behöva fundera på när oljan ska bytas.

Automotive Cloud levererar bland annat följande funktioner:

Driver console – ger serviceteam en total överblick på varje interaktion man haft med kunden.

Vehicle Console – ger åtkomst till omfattande fordonsinformation till teammedlemmar hos tillverkaren, återförsäljaren och finansbolaget. Fordonskonsol gör det möjligt att avläsa mätarställning, kontrollera marknadsvärdet på bilen eller titta på service- och reparationsdata i realtid.

Household Management – en funktion som gör att flera företag kan sätta samman sin data till en enda vy kring bilägandet inom ett hushåll och därmed anpassa service och erbjudanden.

Automotive Lead Management – utökar samarbetet mellan återförsäljare och tillverkare genom att slussa leads direkt till den återförsäljare kunden föredrar. Samtidigt får återförsäljaren åtkomst till en kund- och fordonshistorik som gör det enklare att leverera en bra upplevelse.

Salesforce lanserar ny, skräddarsydd molnlösning för bilbranschenDealer Performance Management – gör det enkelt att analysera prestationen hos varje återförsäljare för att bättre koordinera avtal, besök, partnersamarbeten, prognoser, incitamentsprogram m.m.

Flow for Automotive – gör det enkelt att skapa och leverera brandade automatiska meddelanden som till exempel orderstatus eller leveransstatus.

Analytics for Automotive – ger tillverkare detaljerade insikter om försäljningen, kunderna och ekonomin.

Salesforce Genie for Automotive – hjälper tillverkare att i realtid sammanföra all sin kund- och fordonsdata, i samtliga kanaler och från alla typer av interaktioner, in i en enda kundprofil.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00