Siemens och Aruba i partnerskap för integrerade nätverk för tillverkningsindustrin
Hem LEVERANTÖRARUBA Siemens och Aruba i partnerskap för integrerade nätverk för tillverkningsindustrin

Siemens och Aruba i partnerskap för integrerade nätverk för tillverkningsindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Siemens och Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, ingår nu ett strategiskt partnerskap.

Siemens och Aruba i partnerskap för integrerade nätverk för tillverkningsindustrin 2Samarbetet fokuserar på att sammanlänka Operational Technology (OT) och Information Technology (IT) för att ge nätverk som omfattar såväl fabriksgolvet som kontoret.

Genom sina kompletterande produktportföljer kan Siemens och Aruba ge sina kunder pålitliga och säkra nätverk med hög driftsäkerhet. Kunderna kan få stora fördelar av ett enda, integrerat nätverk med bevisad kompatibilitet och som omfattar hela företaget. Lösningarna baseras på Siemens långa erfarenhet som leverantör av Ethernetnätverkskomponenter för tillverkningsindustrin samt Arubas ledarskap inom trådad och trådlös LAN-infrastruktur.

Flera trender, som digitalisering, Industri 4.0 och industriell IoT, förutsätter att det går att överbrygga gapet mellan OT och IT. Typiskt sett har industriell OT inte varit tillräckligt kompatibelt med företags IT-nätverk. Detta resulterar i glapp, exempelvis i synligheten för data och enheter, och även för tillgänglighet och säkerhet. För att överbrygga detta krävs kunskap i dessa båda världar och kännedom om respektive verksamhets behov och säkerhetskrav. Prioriteringarna skiljer sig åt, på så sätt att det inom IT är cybersäkerhet och datakvalitet som är viktigast medan det i OT främst är fabrikens output och risken för avbrott som prioriteras.

Siemens och Aruba kommer nu erbjuda integrerade OT/IT-system som kan installeras snabb och enkelt, hanteras säkrare och supportas mer effektivt.

Klaus Helmrich, i ledningsgruppen på Siemens AG, säger: “Samarbetet mellan Siemens och Aruba är ett viktigt steg mot att utveckla vårt erbjudande inom industrinätverk. Det är en av delarna som vi erbjuder det digitala företaget, och inkluderar då även IT-erbjudandet från Aruba. Kunder kan få tillgång till ett framtidssäkrat, integrerat nätverk som håller en hög tillgänglighet och säkerhetsnivå.”

Keerti Melkote, styrelseordförande och medgrundare till Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise company, säger: “Siemens och Aruba har arbetat tillsammans i nästan tre år för att bygga en bro mellan OT och IT. Det gör vi med hjälp av teknisk integrering och validerade referensdesigner. De lösningar som blivit resultatet av arbetet är mycket lämpade för tillämpningar inom industrin, och stöds av både Siemens och Arubas supportteam.”

Lösningarna inkluderar trådade och trådlösa nätverksprodukter och programvara. De kan implementeras med hjälp av de båda företagens återförsäljare, och ger då direkt tillgång till leverantörernas tekniska expertis och support. Aruba och Siemens kan stötta kunders krav i fråga om rådgivning och teknik inför ett köp såväl som tjänster som projektstyrning, implementering, testning och utformning. Dessutom managering, underhåll och support.

Lösningarna stödjer nätverkssäkerheten i både IT och OT.

Exempelvis kan Arubas 360 Secure Fabric för IT-nätverk kombineras med Siemens Defense in Depth för OT-säkerhet. Eftersom kunders säkerhetsbehov varierar, inte minst i fråga om äldre installationer, så kan Aruba och Siemens skräddarsy säkerhetslösningarna så det passar alla.

Heineken, en av världens största bryggeriföretag, har nu implementerat en kombinerad OT/IT-lösning från Aruba och Siemens. Lösningen används i Hertogenbosch, Nederländerna, där Heineken har en anläggning. “Vi behöver synlighet och säkerhet i hela vårt OT och IT. På så sätt kan vi använda nätverket effektivt och skydda oss mot IT-intrång”, säger Henk van den Scheun, teknisk chef. “Genom att arbeta med Siemens och Aruba har vi nått våra mål och fått en lösning som kunnat implementeras på ett väldigt smidigt sätt. Den har varit mycket driftsäker sedan vi införde den.” 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00