Hem Kvinnor på Kanalen Sigma Smart Women Society

Sigma Smart Women Society

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Star for Life, en organisation som bland annat driver skolor i Syd-Afrika spred härliga rytmer och enorm glädje vid Sigmas Smart Women Society träff i Sigmas fräscha lokaler på Valhallavägen i Stockholm.

Sigma Smart Women Society 3Två intressanta inspirationsföreläsningar gjorde kvällen komplett och vi kände oss alla styrkta av den energi som flödade från scenen! Även buffén som stod framdukad gav energi och nya smakupplevelser – med en tydlig afrikansk touch!

Leyla Sarac inspirerade oss genom att berätta om sin resa genom arbetslivet; att haka på när tillfälle bjuds, att se möjligheterna att skapa en affär. Drivkraften hittar Leyla i viljan att göra gott och att inte alltid oroa sig – hellre se möjligheter än hinder. Hennes ledstjärna är: Banga aldrig för att hoppa på något nytt, att sälja korv eller driva it-företag – eller varför inte städa tåg. Till synes ologiska karriärhopp har givit Leyla nya insikter som gjorde en ny framtid möjlig. Att släppa prestigen är en annan viktig käpphäst för Leyla; både i ord och handling. Hennes mod och vilja att konstant förnya genom att anta helt nya utmaningar ledde henne nu senast till att starta en succé inom tech-branschen, DigitalTolk.

DigitalTolks smidiga bokningssystem har revolutionerat tolkförmedlings-branschen, här kan du boka telefontolk, tolk på plats, konferenstolk eller affärstolk. Du kan även välja att boka tolkar som har erfarenhet av juridik, skola, migration, skatt, sjukvård, socialtjänst, polisen, psykiatrin mm. Oavsett om bokningen är planerad eller akut hanteras bokningar sekundsnabbt vilket bla är en enorm ekonomisk vinst för offentlig verksamhet.

Teresa Afonso Leimdörfer som idag framgångsrikt driver bla Ringens bilskola delgav oss sin gripande historia, från ett fattigkvarter i Angola till att idag driva ett företag som kontinuerligt stöttar personer och verksamheter som brinner för att motverka förtryck och diskriminering. Teresa började sitt framförande med att läsa ett utdrag ur en polisrapport som beskrev ett brutalt övergrepp, våld i nära relationer. Offret visade sig vara Teresa själv och därifrån intervjuade Sigmas Laura Nobari Teresa på ett finstämt sätt så att vi i publiken fick en klar bild över Teresas fantastiska resa. Hennes resa har varit fyllt av motgångar och olika typer av utnyttjande men ledde henne ändå till den plats hon är idag; som företagsledare och privat i en kärleksfull relation. Det Teresa upplevt gjorde henne ödmjuk och gav henne inspiration och vilja underlätta för andra som har liknande erfarenheter. Teresa instiftade Guldhjulet som årligen delar ett inte oansenligt, monetärt bidrag för att stödja kampen mot alla typer av förtryck. Teresa och hennes eget bolag är en tunga sponsor till Guldhjulet. Dessutom har hon även tagit initiativ till att sponsra en körkortsutbildning till 10 ungdomar per år.

Sigma Smart Women Society är ett initiativ från Sigma familjen som startade för 7 år sedan.

Nätverkets syfte är att ge en plattform för kvinnor att samtala om IT, ge inspiration och lyfta kvinnor från alla möjliga synvinklar. Sigma är stolta över detta initiativ som lockar ca 1800 kvinnor bara i år. Event hålls två gånger per år i flera olika städer t.ex. Helsingborg, Malmö, Karlskrona, Göteborg och Stockholm.

Idén till Star for Life föddes 2005, när grundaren och styrelseordföranden i Sigma, Dan Olofsson och hans hustru Christin, startade ett affärsprojekt i södra Afrika. De såg hur människorna i Sydafrika, inte minst barnen, drabbades av hiv och aids och dess förödande konsekvenser. Detta fick makarna Olofsson att inleda ett projekt på en lokal skola. Initiativet utgår från tanken att förebyggande information skall samordnas i ett arbete där man försöker stärka elevens självkänsla – därav Star for Lifes betoning på individens drömmar och förhoppningar och att man medvetet arbetar med musik och idrott. Star for Life stöds av många kända namn och har sitt huvudkontor i Sigmas lokaler i Stockholm.

Vi som var på plats tackar Sigma och den projektgrupp hos Sigma som planerat och genomfört denna trevliga kväll, Laura Nobari, Jennie Koo, Marianne Lektorp Bunnå och Martina Krook.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>