Slovenska livförsäkringsbolaget Vita väljer Lumera som strategisk partner för AI och automation
Hem NYHETERAI Slovenska livförsäkringsbolaget Vita väljer nu Lumera som strategisk partner för AI och automation

Slovenska livförsäkringsbolaget Vita väljer nu Lumera som strategisk partner för AI och automation

Publicerat av: Redaktionen

Vita, ett ledande livförsäkringsbolag i Slovenien utökar nu samarbetet med Lumera och moderniserar sina verksamhetssystem med hjälp av AI-baserad teknologi.

Målet är att automatisera hela värdekedjan inom liv-, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring.

Lumera, ett ledande insurtechbolag som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för den europeiska liv- och pensionsbranschen, har träffat överenskommelse med Vita om att leverera en AI-baserad automationslösning till stöd för en betydande del av Vitas skadehantering.

Vita, Sloveniens största aktör inom bankdistribuerad försäkring, har där varit banbrytande inom flera större marknadsområden, inklusive traditionell och unit-linked livförsäkring, olycksfalls- och sjukförsäkring. Det övergripande syftet med Vitas stora satsning på att modernisera sina verksamhetssystem är att stärka bolagets konkurrenskraft.

Slovenska livförsäkringsbolaget Vita väljer Lumera som strategisk partner för AI och automation– Kraften från AI och automation kommer att förstärka vår kärnverksamhet och hjälpa oss uppnå de mål vi satt för framtiden, liksom att förbättra kundservicen.

-Lumeras gedigna försäkringskompetens, tillsammans med deras innovation som flyttar gränserna för teknologins möjligheter gör dem till en idealisk partner för denna strategiska satsning, säger Tine Pust, CFA och medlem av ledningsgruppen på Vita.

Med stöd av AI och automation i sina system kan Vita utveckla sin digitala kunddialog och göra det operativa arbetet effektivare. Samtidigt möjliggör det kostnadsbesparingar och hjälper till att minska riskerna i verksamheten.

– Vi är stolta över förtroendet från Vita att få stödja deras arbete för automation och ser fram emot ett fortsatt tätt samarbete för att stärka deras verksamhet, säger Andrew Hubbard, CBDO, Lumera UK&I.

Under flera år har Vita framgångsrikt använt Lumera för sin försäkringsadministration. Detta har lagt grunden för det utökade samarbetet som innebär att AI och automation sömlöst integreras med befintliga system.

– Eftersom det handlar om en av de största investeringarna Vita har gjort i avancerad teknologi ger samarbetet med en erfaren leverantör som Lumera oss extra tillförsikt när vi ger oss ut på denna resa tillsammans, säger Nikolaj Oder, CIO på Vita.

Efter en gemensam förstudie har Vita och Lumera påbörjat ett valideringsprojekt där flera affärsenheter, bland annat för skadehantering och bankdistribuerad försäkring, kommer att utvärdera Lumeras AI-teknik och dess potential för att möjliggöra ytterligare automatisering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00