Internationell rapport: Sverige har näst störst ”digitalt genomslag” i världen
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Sverige har näst störst ”digitalt genomslag” i världen

Sverige har näst störst ”digitalt genomslag” i världen

Publicerat av: Redaktionen

Sverige ligger långt fram inom digitalisering brukar det sägas.

Internationell rapport: Sverige har näst störst ”digitalt genomslag” i världen

Detta bekräftas nu i en rapport där Sverige rankas tvåa efter USA i digitalt genomslag.

Förmågan att utveckla verksamheter gör oss till ett attraktivt land för digitala investeringar.

En färsk rapport från konsultföretaget Kearney har jämfört graden av digitalisering i 60 olika länder. Den digitala utvecklingen får enligt rapporten allt större betydelse för ekonomiska beslut. Det pågår ett skifte där beslut om investeringar och företagssatsningar i allt högre grad styrs av digitaliseringen än, som tidigare, av att hitta lägre kostnader.

Sveriges digitala genomslag är enligt rapporten näst störst i hela världen. Med detta menas hög digital förmåga, regelverk som är anpassade för en digital miljö och att aktiviteten hos företagen är hög. Rapporten konstaterar att vi är ett attraktivt land för digitala investeringar.

– Blickar vi framåt är det förmågan att utveckla verksamheter som driver ekonomisk tillväxt. Sverige har haft en enormt snabb utveckling de senaste åren, där startups som Spotify, Klarna och Trustly har visat vägen, säger Ola Engebretsen, partner på Kearney Sverige.

Rapporten beskriver att Stockholmsregionen har producerat många framgångsrika startup-bolag på senare år och slås i det avseendet endast av Silicon Valley.
Tio i topp – länder med digitalt genomslag

  1. USA
  2. Sverige
  3. Storbritannien
  4. Singapore
  5. Israel
  6. Tyskland
  7. Kina
  8. Finland
  9. Nederländerna
  10. Kanada

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00