Teknikcamp ska inspirera fler tjejer att välja tekniska yrken
Hem KVINNOR INOM TECH Teknikcamp ska inspirera nu fler tjejer att välja tekniska yrken

Teknikcamp ska inspirera nu fler tjejer att välja tekniska yrken

Publicerat av: Redaktionen

Den 15-17 juni arrangerar Teknikcollege Göteborgsregionen en Teknikcamp för tjejer och ickebinära personer i årskurs sju och åtta.

Syftet är att visa på bredden i teknikämnet, de kreativa och intressanta karriärmöjligheter som finns på området och inspirera fler att välja teknikutbildningar till gymnasiet.

Årets Teknikcamp anordnas i samarbete med AFRY, Volvo Cars, SKF Tekniska Gymnasium/SKF, NTI Kronhus, Lindholmens Tekniska Gymnasium, Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium och Kungsbacka gymnasieskolor.

Teknikcamp ska inspirera fler tjejer att välja tekniska yrken

Teknikcamp 2022

Teknikcamp startar med en kickoff onsdagen den 15 juni, i samarbete med AFRY och Volvo Cars. Därefter kan deltagarna välja mellan tre olika hubbar: Göteborg Hisingen, Göteborg City/Gamlestaden eller Kungsbacka.

Programmen varierar mellan de olika hubbarna, men deltagarna kommer bland annat att få möjligheter att utveckla en solcellsbil i miniformat, göra en produktionslina med hjälp av CAD-modeller och en 3D-printer, inreda en lägenhet och lära sig mer om metalltillverkning.

Samtidigt får de chansen att möte kvinnliga förebilder i olika teknikyrken och träffa tekniskt intresserade kompisar.

– Teknikcamp är en fantastisk möjlighet för unga tjejer att tänka innovativt och arbeta kreativt tillsammans med andra i sin ålder. Här får de inblick i många olika yrken på kort tid. Vi försöker skapa en trygg, tillåtande miljö där deltagarna vågar testa, fråga och skapa nytt, säger Helene Stensson, processledare på GR med ansvar för Teknikcollege Göteborgsregionen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00