Telia först i Europa med nya Microsoft Teams Phone Mobile
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER Telia blir först i Europa med nya Microsoft Teams Phone Mobile

Telia blir först i Europa med nya Microsoft Teams Phone Mobile

Publicerat av: Redaktionen

Telia blir först i Europa att lansera Teams Phone Mobile, en ny tjänst för företagskunder som gör det möjligt att använda mobiltelefonnummer för att ringa via Teams.

Microsoft Teams har snabbt blivit en populär samarbetstjänst bland svenska företagare och har blivit en naturlig del av den hybrida arbetsplatsen.

Operator Connect for Teams integrerar Telias fasta och mobila nät med Teams. Till exempel så kan användare ta emot samtal på deras mobiltelefon och sedan byta till videosamtal via Teams på samma enhet med bara ett klick.

– Vi har under hela vår historia på Telia varit tidigt ut med nya tekniker som hjälper svenska företag och organisationer att samarbeta och kommunicera på nya sätt.

-Nu följer vi den traditionen och blir första operatör i Europa att kommersiellt lansera Teams Phone Mobile som en del av vår portfölj av kommunikationslösningar, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Telia levererar idag helhetslösningar för kommunikation till både företag och offentlig sektor. Teams Phone Mobile blir ett viktigt komplement till portföljen tillsammans med andra tjänster såsom molnbaserade växlar och kontaktcenterlösningar, samt support- och konsulttjänster.

Telia lanserade Teams Operator Connect i september förra året, med stöd för fasta telefonnummer och som integrerats mot det analoga telefonnätet. Den nya tjänsten Teams Phone Mobile kommer att integreras på motsvarande sätt mot Telias mobilnät. Tidigare i höstas blev Telia första operatör i världen att live-testa kunder i Teams Phone Mobile, då bland annat skogskoncernen Södra.

– För Södra är det viktigt att kommunicera effektivt, så väl i familjeskogsbruket, som i industrin och på kontoren. Vi uppskattar det långa och innovativa samarbete vi har med både Microsoft och Telia och ser fram emot en helt integrerad och modern kommunikationsplattform, säger Cristian Brolin, Chief Digital Officer på Södra.

Telia först i Europa med nya Microsoft Teams Phone Mobile– Telia visar att man vill vara i global framkant och blir nu en av de första operatörerna i världen som satsar på Teams Phone Mobile. Vi har under en tid sett en växande efterfrågan på marknaden om att gifta samman den traditionella telefonin med moderna produktivitetslösningar. Telias satsning ska ses mot den bakgrunden och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete för att hjälpa svenska verksamheter att skapa nya möjligheter genom att förenkla och förbättra sin kommunikation, säger Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.

Enkel att använda och administrera
Med Teams Phone Mobile så kan företag koppla sina mobilnummer från Telia till Teams. Det tar bara ett par minuter att komma igång, och allt görs via ett enkelt onlinegränssnitt där administratörer sedan kan hantera tjänsten. För att säkerställa en pålitlig och stabil tjänst, så erbjuder Telia support och kan leverera tjänsten som en del av en helhetslösning för kommunikation.

Lanseringen av Teams Phone Mobile gör det möjligt för användare att använda sitt mobila nummer för att ringa och ta emot samtal via Teams. Inkommande samtal kan besvaras som vanligt i mobiltelefonen, eller via Teams. Användarna kommer också enkelt kunna växla från mobilsamtal till Teams på samma mobil, eller till Teams-applikationen på datorn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00