Tre tips på hur du kan använda molnmiljöer på ett säkert och effektivt sätt
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Tre enkla råd på hur du kan använda molnmiljöer på ett säkert och effektivt sätt

Tre enkla råd på hur du kan använda molnmiljöer på ett säkert och effektivt sätt

Publicerat av: Redaktionen

Flera företag har idag fått upp ögonen för potentialen i molnmiljöer och vilka möjligheter detta skapar för att utnyttja data på nya sätt.

Men det ställer också högre krav på IT-beslutsfattare, som ska balansera företagets användning av flera molnmiljöer och medföljande kostnader.

Lägg till dagens osäkra ekonomiska tider, där företagsledare förväntas driva utvecklingsarbete och nå aggressiva finansmål samtidigt, och vi får en situation där verksamheten både måste gasa och bromsa.

Det kanske låter som att dessa prioriteringar är i konflikt men de måste inte vara det.

Under de senaste åren har molnmiljöer blivit ett av de mest effektiva sätten för företag att vässa sina konkurrensfördelar. En undersökning gjord av Vanson Bourne på uppdrag av VMware bland 240 svenska företag och IT-opinionsledare visar bland annat att hälften av de tillfrågade starkt håller med om att användandet av flera molnplattformar, så kallat multicloud, kommer ge deras företag möjlighet att maximera sina data för innovation. Data kan främja företags förmåga till innovation och skapa en stark grund för utveckling av bättre produkter och lösningar.

Även om molnmiljöer erbjuder möjligheten att utnyttja data på nya sätt, sker det inte alltid utan en kostnad vad gäller utmaningar. Och just utmaningar kopplade till molnmiljöer har blivit en fråga för flera företag i takt med det ökande molnintresset. Utmaningarna inkluderar finansiella och operativa kostnader för att flytta över molnmiljöer. Det är därför viktigt att ha koll på hur det enskilda företaget kan använda molnmiljöer på ett meningsfullt sätt. Genom att ta till sig tre enkla råd kan företag komma långt med att säkra och effektivisera sina molnmiljöer.

  1. Investera i molnmobilitet

Värdet av molnlösningar ligger i flexibiliteten och friheten att komma åt företagets data, oavsett var du befinner dig. Det är väsentligt att ta reda på om du kan flytta dina uppgifter och applikationer. Då kan du enkelt omstrukturera mellan molnlösningar utan att det kräver betydande förändringar av den underliggande arkitekturen. På så sätt slipper du vara beroende av en viss leverantör.

  1. Tre tips på hur du kan använda molnmiljöer på ett säkert och effektivt sätt

    Anders Lidman, Sverigechef, VMware

    Kontrollera utgifterna med bättre överblick

Med mer kontroll och överblick följer ansvar, och även om applikationsägare tidigare bara kunde optimera för säkerhet, skala och tillgänglighet, kan de idag också optimera för kostnad. Därför är det viktigt att du ger dina applikations- och tjänsteägare möjlighet att hålla jämna steg med dina molnkostnader. Med molnhanteringslösningar kan ägarna av applikationerna identifiera mönster och möjligheter och på så sätt hjälpa till att hantera – och kanske till och med minska – utgifter. Detta kan också ge dig en bättre överblick över vad dina pengar går till.

  1. Förenkla ditt landskap och minska riskerna

Idag är företag snabba med att lägga till kraftfull teknik och tjänster till sina portföljer. Men även om företag snabbt får upp ögonen för nya tekniker och tjänster som kan ersätta deras nuvarande lösningar, har de fortfarande svårt att släppa sina gamla system. Det kan resultera i frustrationer och i värsta fall bromsa innovationen. Om företag minskar antalet äldre applikationer och system kan de inte bara spara pengar och öka produktiviteten – de kan också minska sin riskprofil.

Ovanstående råd skapar en betryggande känsla när det gäller säkerhets- och dataproblem. De bidrar till att hitta rätt balans för företagets investeringar och kostnader. Sammantaget skapar de goda förutsättningar för att effektivisera och öka säkerheten vid användning av molnmiljöer.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00