Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro Världens största tävling för ISV Start-ups kommer till Sverige

Världens största tävling för ISV Start-ups kommer till Sverige

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] När det är dags för andra upplagan av Ingram Micros start-up-tävling Comet Competition blir Sverige ett av de deltagande länderna.

Världens största tävling för ISV Start-ups kommer till Sverige 3Comet Competitionär världen största tävling för tech start-ups och syftar till att identifiera revolutionerande mjukvaruinnovatörer inom business-to-business (B2B) vars produkter har applikationer anpassade för teknikbranschen. I tävlingen kommer man att dela ut 5.000.000 USD i prispengar och finansiering till 64 oberoende mjukvaruleverantörer (ISV) i en serie av 16 konkurrerande tävlingar över fem kontinenter.

”Ett av Ingram Micros kärnvärden är att möjliggöra företagens digitaliseringsresa genom ”The promise of technology”, d v s ett ekosystem av ledande leverantörer, tjänster och automatiserade plattformar. Ett bidrag till det är Comet Competition där vi tillsammans med Microsoft vill finna innovation inom den senaste tekniken som t ex Cyber Security, AI, Mobilitet och Collaboration,” säger Torbjörn Schön, Affärsområdesansvarig för Cloud i Norden.

Alla kvalificerade B2B-Tech Start-ups uppmanas att ansöka till Comet Competition. I vart och ett av de 16 regionala tävlingarna kommer Ingram Micro att utse en vinnare och tre andrapristagare. Vinnarna kommer att få 100 000 USD i marknadsföringsstöd och en chans att vinna 1 000 000 USD i kontanter vid Ingram Micro Cloud Summit i Miami, Florida, 12-14 maj 2020. Andrapristagarna får 50 000 USD vardera i marknadsföringsstöd. Ingram Micro kommer inte att begära kapital i vinnarnas företag eller på något sätt kräva återbetalning av finalisterna.

”Framgångsrika B2B-startups söker alltmer en indirekt distributionskanal för att ytterligare diversifiera sig, öka takten på sina intäkter och få snabb tillgång till nya marknader runt om i världen. Att delta i Comet-tävlingen ger en enorm möjlighet för dessa innovativa företag”, säger Michael Kenney, chef för strategi och affärsutveckling för Ingram Micro Cloud. ”Vårt mål på Ingram Micro Cloud är att hjälpa till att identifiera och marknadsföra branschens bästa teknik. Det är särskilt spännande att ge råd till globala start-ups i början av deras resor och se dem uppnå betydande milstolpar i sina affärer snabbare och bredare än de någonsin förväntat sig. ”

Mathias Björkholm är VD och grundare på Pickit, en ny och innovativ lösning för enklare tillgång till bilder. Han vet vilka utmaningar start-ups står inför.

”Att skala upp är en av de största utmaningarna som ISV står inför idag. Den här nya tävlingen från Ingram Micro Cloud är världens chans för ISV:er. Med de investeringar som Ingram Micro har gjort i sin enkla onboarding-teknik och program som detta har vi nu möjlighet att ansluta till ett färdigt ekosystem och skala upp omedelbart.”

Denna tävling stöds delvis av Microsoft som en del av ett nyligen tillkännagivande partnerskap mellan Microsofts Microsoft for Startups-grupp och Ingram Micro Cloud.

”Det är en fantastisk möjlighet för nordiska mjukvaruföretag och investerare som vänder sig mot B2B marknaden att dels få finansiering utan motkrav och möjlighet att nå ut globalt via världens största cloudbaserade distributionsnät. Jag hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att anmäla sig”, avslutar Torbjörn.

De platser som är valda som årets värdländer är:

 • Australien
 • Brasilien
 • Kanada
 • Colombia
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Indien
 • Israel
 • Mexiko
 • Nederländerna
 • Singapore
 • Spanien
 • Sverige
 • Storbritannien
 • Förenta staterna

Ansökningar till Comet Competition tas emot till och med 30 september 2019 på https://www.ingrammicrocloud.com/lp/comet/ 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>