Zoom presenterar nya funktioner som underlättar hybridarbete
Hem PRODUKT NYHETER Zoom presenterar idag nya funktioner som underlättar hybridarbete

Zoom presenterar idag nya funktioner som underlättar hybridarbete

Publicerat av: Redaktionen

Framöver kommer Zoom-användare att få tillgång till nya funktioner för mail- och kalenderplanering, virtuell co-working, online-coaching och en chatbot-kanal.

Plattformen blir därmed ännu mer användbar för företag som har infört en hybrid arbetsmodell.

Zoom presenterar inom kort flera nya kommunikations- och samarbetslösningar för att underlätta hybridarbete. Lanseringen kommer att ske i samband med Zooms årliga event ”Zoomtopia” i mitten av november, vilken för första gången någonsin arrangeras via företagets nätverksfunktion Zoom Events. De nya funktionerna innebär att Zoom-användare kan få tillgång till mail- och kalenderplanering, virtuell co-working, online-coaching, och en chatbot-kanal.

”Framtidens arbetsliv är fullt av förändringar och nya arbetssätt, vilket ställer helt nya krav på företagen. Enkelhet är kärnan i allt vi gör och det har blivit ännu viktigare på den hybrida arbetsplatsen. Zoom-plattformen har snabbt utvecklats från att vara en mötesapp till att bli en heltäckande samarbets- och kommunikationsplattform. Därför är det ett helt naturligt steg i vår utveckling att lansera nya funktioner och förbättringar som kan främja den hybrida arbetsupplevelsen,” säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

De nya funktionerna gör det möjligt för användare att exempelvis samarbeta, optimera arbetsflöden, samt främja diskussioner och grupparbeten under ett online-möte. Plattformen är därför ett särskilt effektivt verktyg för företag som har infört en hybrid arbetsmodell.

Skräddarsydda mötesupplevelser och utökat kommunikationsvärde
Zoom tillkännager även förbättringar för utvecklare som använder Zoom Apps SDK (Software Development Kit) – en funktion som ger dem de resurser och den infrastruktur som behövs för att bygga appfunktioner för Zoom.

Zoom presenterar nya funktioner som underlättar hybridarbeteDessutom förbättrar Zoom sin Zoom Developer-plattform, för att ge utvecklare möjlighet att installera sina egna administratörsgodkända appar på användarnivå, samt att kunna se sina färdiga appar på Zoom App Marketplace. Satidigt stärks Zoom Apps-funktionen för att ge utvecklare möjligheten att ansluta appar till alla sina arbetsflöden. Faktum är att utvecklare nu kan utforma sin integration direkt och utöka den över hela Zoom-produktlinjen.

De nya funktionerna

Zoom One låter användare välja mellan följande sex funktioner efter behov:

  • Zoom Mail och Calendar (beta-lansering) ger användare tillgång till sin mail och kalender utan att behöva lämna Zoom-plattformen. Populära mail- och kalendertjänster kommer att integreras direkt i Zoom, så att användare snabbare kan överblicka sin kommunikation och planering. Med Zoom Mail Service kan användare skicka end-to-end-krypterade e-postmeddelanden till andra Zoom-användare. Zooms mail- och kalenderfunktion lanseras i beta.
  • Zoom Spots är Zooms virtuella co-working-funktion. Här får användarna tillgång till ett virtuellt rum integrerat i plattformen, som syftar till att främja diskussioner och virtuella arbetsgruppers samverkan.
  • Zoom Virtual Agent inkluderar en intelligent AI- och chatbot-funktion som genom språkbearbetning och maskininlärning reducerar manuellt arbete, samt gör det snabbare och enklare att omgående lösa uppgifter åt kunder. Zoom Virtual Agent arbetar dygnet runt på flera supportkanaler för att leverera snabba och personliga kundupplevelser, samt effektivisera arbetsuppgifter. Zoom Virtual Agent kommer att finnas tillgänglig från början av 2023. Funktionen kan integreras med Zoom Contact Center och kommer även att erbjudas som en fristående chatbot-funktion.
  • Zoom One är en allt-i-ett-kommunikationsplattform som har samlat chattfunktionen, telefoni, whiteboard och virtuella möten.
  • Zoom IQ Virtual Coach kan simulera fysiska arbetssituationer, vilket möjliggöt för t ex säljare att förfina en presentation i ett utbildningsforum, samt få feedback och råd mm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00